AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, merkez mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

Seydi Demiray (Yeniyol), Mehmet Aydın ‘Karakeçili), Mehmet Bölükbaş (Üçtutlar), Hasan Kızıltepe (Bahçevlievler), Mehmet Şahinbaş (Çepni), Yılmaz Kılcı (Çöplü), Necip Güler (Akkent), Abdulkadir Erdoğan (Buhara), Hikmet Durgun (Gülabibey), Fevzi Şeker (Mimar Sinan), Hanefi Özdemir (Ulukavak), Ali Şahin (Kale), Tekin Kaşar (Yavruturna) ve Kadir Akçal’ı (Kunduzhan) ziyaret eden Halil İbrahim Aşgın, ev sahiplikleri ve nezaketleri için tüm muhtarlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Kılıç, Hasan Algül ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur’un da katıldığı ziyaretlerde konuşan Aşgın, şehri 14 mahalle muhtarı ile birlikte yöneteceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Gücümüzü sevgiden, binlerce yıllık kardeşlik hukukumuzdan alıyoruz. Binlerce şehit Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez ve daha niceleri olmak üzere, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da koyun koyuna yatan şanlı, şerefli bir ecdadın torunlarıyız. Bugün bu bilinçle Büyük Çorum için bütün mahalleleriyle birlikte güçlü kalkınma hamlemizi başlatıyoruz. Güvencemiz önce Allah, sonra her bir hemşehrimizin Çorum sevdalısı koca yüreğidir.

Obadan şehre bin yıldır Horasan, Türkistan irfanıyla yoğrulmuş bu kutlu şehirde yaşıyoruz. Ahmet Yesevi pirleri, Hacı Bektaş-ı Veli mirasıyla kardeşliğimizi yoğuruyoruz. Derdimiz mahalle mahalle, sokak sokak, fert fert herbir hemşerimize aynı nazarlarla bakarak adalet ve hakkaniyetle hizmetkar olmaktır. Düsturumuz ‘Yetmiş iki millete bir göz ile bakamayan halka müderris olsa Hakka asidir’ diyen Yunus, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli yoludur.

Bizim devlet geleneğimizde muhtarlarımız mahallelerimizin eminidir. Bir şehrin imarı ve ihyası, huzur ve asayişi muhtarlarımızın içinde bulunduğu katılımcı bir yönetim anlayışı ile ancak sağlanabilir. Biz şehrimizi birlikte yönetelim diyerek yola çıktık. Bu bağlamda her bir mahalle muhtarımız bizim için doğal bir belediye başkan yardımcısı hükmündedir. Muhtarlarımız bizi garip, gureba, fakir fukara her bir dertli vatandaşımıza ulaştıracak gözümüz, kulağımız, elimiz kolumuz olacak. Bu şehri hep birlikte yönetecek ve geleceğe taşıyacağız.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim