Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, AtatürK’ün en büyük hayalinin, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine çıkması olduğunu belirterek, “Ecdadımızın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı emaneti yere düşürmedik” dedi.
Milletvekili Ceylan’ın mesajı şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. yıl dönümünde, onu rahmet ve minnetle anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanamayacak derecede büyük, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. Zekası ve deha kişiliğiyle askeri ve siyasi alanlarda imkansız ve güç işlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hayali, Türk milletinin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmasıydı. Bunun için canı pahasına mücadele etti.
Bağımsızlığını ve milletini herşeyin üstünde tutan bir neslin evlatları olarak bizler Atatürk’ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma, hatta onu geçme hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz. Yüzbinlerce eğitim yuvası, binlerce hastane, havaalanları, hızlı trenler, yerli savunma sanayi, adalet sarayları, yerli uydular ve daha nice hizmetle ülkemizi dünya devletlerinin parmakla gösterdiği bir ülke haline getirdik. Vatanını, milli ve manevi değerleri uğruna can veren ecdadımızın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı emaneti yere düşürmedik bundan sonra da aynı azim, gayret ve heyecanla çalışmaya devam edecek ve ecdadımızın ruhunu şad edeceğiz.
Bu düşüncelerle, vefatının 77. Yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanı uğruna şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi tekrar rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim