Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na bağlı Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından Çorum'a davet edilen sugar artist (şeker hamuru sanatçısı) Begüm Uzun, Özel Eğitim Meslek Lisesi yiyecek ve içecek alanı öğrencilerine butik pastacılık ve şeker hamurundan figür heykel çalışması yaptırdı. İşitme engelli öğrenciler, ilk olmasına rağmen gayet güzel figür heykeller yaptılar. 23 Nisan Ulusal Ggemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen bu eğitimlerin devam edeceği bildirildi.

Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Rasim Çakıcı, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi için gücümüzün yettiği kadar destek olmaya devam edeceğiz” derken, mesleki okullarda uygulama eğitimlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Şeker hamuru sanatçısı Begüm Uzun da Çorum'a ilk kez geldiğini belirtirken, umduğundan daha büyük ve canlı bir kentle karşılaşmasının kendisini şaşırttığını söyledi.

İlk defa işitme engelli gençlere uygulama eğitimi verdiğini de ifade eden Begüm Uzun, öğrencilerin de ilk çalışmalarında başarılı olduklarını vurguladı.

Çorum’a yine geleceğini kendisini belirten Begüm Uzun, Dernek Başkanı Rasim Çakıcı’nın şahsında tüm dernek üyelerine teşekkür etti.

Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Hanefi Okumuş ise kendisine teşekkür plaketi verdi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim