2017 yılı bütçesinin tam bir yatırım bütçesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Külcü, “2017 yılı tahmini bütçesinin 540 milyon lira olacağı planladık. Tahminimiz, öngörümüz bu şekilde. İller Bankası payı ve yerel gelirimiz toplam 344 milyon lira. Kasamızda ise nakdi olarak 55 milyon lira var. İller Bankası’ndan yapacağımız uzun vadeli borçlanma ise 140 milyon lira. 
Her yerde bütçe planlanıyor. Ancak bizim bütçemiz bir yatırım bütçesi oldu. Bütçemizin ana vasfını yatırımlar oluşturuyor. Bütçemizin yüzde 65’i, yani 340 milyon lirası yatırım için ayrıldı. Bu fevkalade bir bütçe. Bununla her arkadaşımın gurur duyması lazım.
Cari giderler her kurumda var. Biz de bütçemizin yüzde 35’ini cari giderlere ayırdık. Bütçede kredilendirme ile ilgili bazı arkadaşlarımızın borçlanmaya yönelik itirazları oldu. Burada prensip, kullananın ödemesidir. Bunu yaparken mali disiplini negatif görüntüye kavuşturacak bir tutum içerisinde olmayacağız” dedi.
Çorum Belediyesi’nin 2009 yılı bütçesinin 72 milyon lira olduğunu ve bunun 51 milyonunun cari giderlere ayrıldığını kaydeden Külcü, “2009’un yatırım bütçesi sadece 21 milyon liraydı. 21 milyondan 340 milyon lira gibi bir yatırım bütçesine çıktık.  Bunları gelirleri arttırarak, giderleri de azaltarak yaptık” şeklinde konuştu.
Belediye olarak yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Külcü, göreve geldiklerinde 105 olan park sayısını bugün 200’e çıkardıklarını, otopark ve meydan çalışmasının ise yoğun bir tempoyla devam ettiğini dile getirdi.
Yapılan her işte insana dokunmayı amaçladıklarını ifade eden Külcü, “Bütün çabamız bu şehri dün olduğundan daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim