Saat 12.00’de bir araya gelen Büro-Memur-Sen üyeleri, dev bir Türk Bayrağı açtı. Grup sık sık tekbir getirdi. Basın açıklamasını okuyan Sendika Başkanı Erdoğan Cengiz, 15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan darbe girişiminin millet iradesiyle püskürtüldüğünü dile getirdi.
Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Cengiz, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını, kazananın milli irade ve demokrasi olduğunu kaydetti.
Ülkemizin hain bir kalkışma ve darbe girişimi ile karşı karşıya olduğunu belirten Cengiz, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Paralel Devlet Yapılanması adı verilen bu hain çete, 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminin ardından bu defa da Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine yerleştirdiği unsurları ile millete ve milli iradeye saldırmıştır.
Habis bir ur gibi, milletimizin dini duyarlılığını kendisine perde edinerek devletin en kılcal damarlarına sızmış olan bu yapı belki de tarihimizde görülmemiş bir büyük ihaneti sergilemektedir.
Geçmişi askeri ve sivil darbelerle dolu olan ülkemiz son 10-15 yıldır bu ayıbı kendi karakteri olmaktan çıkarmış ve milletler arenasında hak ettiği yeri almanın arayışı ve gayreti içerisine girmiştir.
Tarihin ve inanç değerlerimizin bize yüklemiş olduğu misyonu yeniden üstlenmiş olmamız elbette küresel aktörleri rahatsız etmiş ve bir şekilde bu uyanışın önü kesilmek istenmiştir.
Fethullahçı Terör Örgütü bu amaçla özenle inşa edilmiş ve yeri ve zamanı geldiğine inanıldığı dönemlerde efendilerince milletin üzerine salınmıştır. Birkaç gündür ortaya çıkan durum, milletimizin ne denli bir büyük bela ile karşı karşıya olduğunu bizlere bir kere daha göstermiş bulunmaktadır. Artık mızrak hiçbir şekilde çuvala sığmamaktadır.
Elbette tehlike geçmiş değildir. Bu habis urun milletin vücudundan tamamen çıkarılması artık kaçınılmaz bir vazifedir. Bir yandan darbeciler ve uzantıları idam dahil en ağır cezalara çarptırılmalı, bir yandan da artık bu hainlerin kamu kaynakları ile istihdamı sonlandırılmalıdır.
Elbette sağduyu elden bırakılmamalı ama bu alçaklara hak ettikleri cezalar verilmelidir. Kamuda ve sivil hayatta milletine ihanet eden bu çetenin tüm unsurlarına karşı gereken hassasiyet gösterilmelidir.
Bizler geleceğimizi ne bu devşirilmiş haşhaşilere ne de bunların efendilerine teslim etmek niyetinde değiliz. Milletimizi bu şanlı direniş ve duruşundan dolayı tebrik ediyor ve böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğumuzu ilan ediyoruz."
Cengiz’in konuşmasının ardından darbe girişimi esnasında yaşamını yitirenler için dua okunduktan sonra basın açıklamasına son verildi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim