İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında gündem dışı söz alarak 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir konuşma yapan CHP’li üye Burçin Solmaz Polat, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya tarafından uyarıldı.
Konuşmasında son günlerde hız kazanan terör olaylarına değinen Polat, AKP Hükûmeti ile bazı Bakan ve milletvekillerinin şehit cenazelerine yönelik tutum ve sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Burçin Solmaz Polat konuşmasının son bölümlerine geldiği sırada Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya araya girerek, “Burçin Hanım, burası siyasî bir arena değil. Sizlerin bu toplantıda bir partiyi ölümüne yerden yere vurarak eleştirmeye hakkınız yok. Lütfen İl Genel Meclisi’nde yakaladığımız barış ve kardeşlik havasını bozmayın. Cinayetleri, savaşı, katliamları çıkartanlar vatan hainidir. Yaşanan terör olaylarını sanki AK Parti çıkarmış gibi, bu olayların müsebbibi AK Parti imiş gibi tavır alıyor ve haksızca eleştiri yapıyorsunuz. Hem barış isteyip hem de bu zamana kadar kat edilmiş barış girişimlerini yok sayarcasına ve çözüm süreci PKK’nın silahlanmasına zemin hazırlamış gibi değerlendirme yapmanızı uygun bulmuyorum. Radikal hesaplaşma yapmayın. Bu konuşmanın devamına izin vermem. Tekrar söylüyorum burası siyasî bir arena değil, yerel bir meclistir. Siyaset yapılacak yer TBMM’dir. Burada yerel sorunlar ve yerel istekler konuşulur, değerlendirilir. Eğer söyleyeceğiniz başka bir konu varsa sizi sonuna kadar dinlemeye hazırız, ancak siyasî eleştirilerden lütfen uzak durun.” ifadelerini kullandı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim