Çorum Belediyesi tarafından Buharaevler Mahallesi’ne yaptırılan Kültür Merkezi kısa sürede faaliyete başlayacak.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 4 farklı bölümden oluşan ve 12 milyon 750 bin liraya mâl olan Buhara Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turan Candan ve Ak Partili Belediye Meclisi üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Külcü, “Burada sadece Çorum için değil Türkiye için örnek olabilecek bir çalışma yapalım dedik. Bugüne kadar yapılmış eserlerin içersinde, hakikaten ehemmiyetle üzerinde durduğumuz bir eser oldu, Buhara Kültür Merkezi. Kültür merkezi aslında böyle bir eser için az kalıyor. Burası bir yaşam merkezi. Başka bir ifadeyle, bizlerin insanımıza nasıl baktığımızın, vatandaşlarımıza verdiğimiz değerin en güzel ifadesi.
Buhara Kültür Merkezimiz, kadınlarımız için, gençlerimiz için, öğrencilerimiz için bütün imkânların kendilerini geliştirmesi için adeta seferber edildiği çok büyük bir proje. İnsanlık hiçbir zaman aynı yerde kalmıyor. Hayat sürekli yenileniyor. İnsanın hayatında sürekli bir değişim söz konusu. İşte bu eserimiz, değişimin, yenilenmenin bir yansıması” dedi.
Merkezin inşasına 12 Eylül 2012’de başladıklarını ifade eden Külcü, inşaatın Buharaevler Mahallesi’nde tüm şehre hitap edecek Kültür ve Gençlik Merkezi olarak kullanılmak üzere 6.300 m2 arsaya yapıldığını söyledi.
Merkezin 4 farklı bölümden oluştuğunu kaydeden Külcü, A blokta kadınlara yönelik kültür merkezi ve zihinsel engelli bireylere yönelik rehabilitasyon merkezinin, B blokta sığınak, ısı merkezi ve 220 seyirci kapasiteli basketbol sahası, C blokta 4 hatlı bowling salonu, 274 koltuklu çok amaçlı salon ve 410 m2 sentetik buz pateni, D blokta ise gençlere yönelik eğitim, sosyal ve spor ihtiyaçlarının karşılanacağı salonların bulunduğunu bildirdi.
Tefrişatla birlikte toplam 12 milyon 750 bin liranın harcandığını ifade eden Külcü, “Rehabilitasyon Merkezi, 5 adet grup eğitim odası, 5 adet bireysel eğitim odası, psikolog, rehberlik öğretmen odaları ve uygulama evinden oluşan rehabilitasyon merkezi olarak tasarlandı. Engelli gençlerimizin sosyal hayata adaptasyonuna yardımcı olacak bir merkez olarak işlev görecek.
Engellilerimizin rehabilitasyonu, ailelerin engellilik konusunda bilgilendirilmesi ve engellilerimize yönelik çalışmalar yapılacak. Eğitim faaliyetleri, seminerler düzenlenebilecek” dedi.

“BUHARA KÜLTÜR MERKEZİ ÇORUM’A RENK KATACAK”
“Buhara Kültür Merkezimiz elbette Buhara Mahallesi’ne büyük katkı sağlayacaktır. Ama asıl Çorum için hatta civar illerimiz için önemli bir eser oldu” diyen Külcü, burada yapılan çalışmalarla Çorum’un eğitim – kültür, spor hayatının daha faal olacağını söyledi. Külcü, şimdiden Milli Eğitim’den sonra en büyük eğitim kadrosuna sahip olan Çorum Belediyesi’nin bu merkezle birlikte daha da büyüyeceğini dile getirdi.


Kültür Merkezi’nde 410 m2’lik sentetik buz pateni bulunuyor. 

Yüzme havuzu hem yetişkinler hem de çocuklar için düşünülmüş.

Merkezde bowling ve daha birçok spor faaliyetinin yapılabileceği salonlar yer alıyor. 

Merkez’de kadınlar, gençler ve engelliler için ayrı ayrı salonlar bulunuyor.




(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim