Valilik tarafından hazırlanan program bugün saat 10.30’da Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Bu kapsamda saat 10,30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, bir çok ülkeden önce Türk kadınına seçme-seçilme hakkı veren Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların da yapılacağı kutlamalar saat 15.00’de AHL Park AVM’de müzik eşliğinde düzenlenecek Resim ve El Sanatları Sergisi’nin açılışı ile devam edecek.

Çorum Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bugün saat 09.00-13.00 arasında Adalet Sarayı 3. Kat’taki Baro Odası’nda geleneksel kermes etkinliği yapılırken, saat 11.00’de de Adliye’de kadınlara karanfil dağıtılacak.

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile HİTÜ Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) işbirliğinde saat 14.00’de Rektörlük Erol Olçok Konferans Salonu’nda “Kadın Karşıtlığı” konulu bir panel yapılacak. Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Çorum Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğinde saat 14.00’de 45 eserden oluşan “Kadın” temalı karma sergi ile müzik dinletisi AHL Park AVM’de yapılacak.

AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda saat 13.30’da bir etkinlik düzenlenirken, Saadet Partisi İl Kadın Kolları da 11.00’de Kadınlar Günü nedeniyle basın toplantısı gerçekleştirecek. Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. firması ise Gazi Caddesi, İnönü Caddesi ve Terminal şubelerinde kadınlara karanfil dağıtımı gerçekleştirecek.

ADD Çorum Şubesi’nde saat 14.00’de Dünya Kadınlar Günü konulu bir toplantı düzenlenirken, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi tarafından da saat 10.00’da Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda “Women İn Life - Yaşamda Kadınlar” konulu bir sempozyum yapılacak.

Ayrıca Çorum Kadın Platformu tarafından ise saat 17.30’da Kent Meydanı’nda bir etkinlik yapılacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim