Çorum-Ankara yolu üzerinde demiryolu için etüt çalışmalarını yürüten firmanın iş makinelerinin BOTAŞ ana borusunu dün öğlen 14.30 civarında patlattığı öğrenildi. Patlama sonrasında sistemde bulunan doğalgaz nedeniyle Çorum’da gaz kullanımında dün bir sıkıntı yaşanmadığı ancak bugün kent genelinde doğalgaz kullanılamayacağı vurgulandı.

ÇORUMGAZ A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, olayın ardından hemen onarım ve tadilat çalışmaları için harekete geçtiklerini söyleyerek çalışmaları bugün bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Kahraman bu kapsamda bugün sanayiye doğalgaz veremeyeceklerini, evlerde ise kombi ve kalorifer kazanlarının kapatılması halinde mutfaklardaki ocaklara gaz akışını kesmemeye gayret edeceklerini dile getirdi.

Meydana gelen olayın çok ciddi olduğunu dile getirerek BOTAŞ ana boru hattında yapılacak çalışmalar nedeniyle bugün Çorum’da doğalgaz kullanılamayacağını anlatan Kahraman, “Bu yaşanan olayı Çorum halkının en az zararla atlatması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ÇORUMGAZ ABONELERİNE MESAJLA BİLGİ VERDİ.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim