Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, 5 Eylül Cumartesi günü Osmancık ilçe kongresiyle kongre sürecini başlatacaklarını, Merkez İlçe Kongresi’ni ise 6 Eylül Pazar günü gerçekleştireceklerini söyledi.

İl Başkan Yardımcıları Mustafa Özateş, Yunus Emre Özdemir ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Sadık Burak Aralık ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Vargeloğlu, Merkez, Osmancık, Ortaköy, Bayat, Dodurga, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçe örgütlerini kurduklarını belirterek, 15 Eylül’e kadar ilçe kongrelerinin tamamlanacağını, diğer ilçelerde de örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

“SAYGIN VE GÜÇLÜ TÜRKİYE”

26 Haziran’da görevlendirme yazısını alarak gör8eve başladıklarını hatırlatan DEVA Partisi İl Başkanı Vargeloğlu, parti ilkelerini şöyle anlattı:

“DEVA Partisi olarak genel prensiplerimiz, kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir yönetimin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için yola çıktık.”

“ŞEFFAFLIK, HESAP VEREBİLİRLİR, ÇOĞULCULUK”

“Çıktığımız bu yolda kavga için değil, sevgi tohumları ekmek için yürüyeceğiz. Birbirimizi ötekileştirmek için değil, milletçe ve kardeşçe kucaklaşmak için konuşacağız. Siyasi menfaatler uğruna ayrıştıranlardan olmayıp farklılıklarımızı zenginlik addedip birleştirmeye çalışacağız. Politikalarımızı üretme, uygulama ve karar almada şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, çoğulculuk, katılımcılık, kurumsallaşma, her alanda liyakat, istişare ve ortak aklı esas alacağız. Hep beraber sorunlarımıza DEVA bulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim