Zeki Dilmen, mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını ve kanlarını şan ve şerefle, seve seve feda eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Şehitler Günü tüm milletimize kutlu olsun.
Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.
Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.
En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, Güneydoğuda, Kore’de, Kıbrıs’ta ve dahi 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.
Ölümsüzlük şerbeti içenlerin yüce Allah’a kavuştukları gündür bugün. Ülkemizi bölmek isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler, hangi maskeyi takarsanız takın, bir elinizde yıldırım, bir elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize saldırsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi karşınızda daima bizleri bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanınızda boğulacak, ateşinizle yanacaksınız.
Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz; kutsal emanetiniz, emanetimizdir. Vatan; ilelebet hür kalacaktır.” (Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim