CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, bu utanç tablosuna sessiz kalmayacaklarını ve bu durumu yaşatanlardan hesap soracaklarını belirtti.

Gülhan Eke, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 5 ay içinde yaşları 18’den küçük, 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptanması medyada geniş yankı buldu. Bu utanç tablosuna sessiz kalmamız düşünülemezdi. CHP İl Kadın Kolları olarak bu utanç tablosunu bizlere yaşatanlardan hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza evlatlarımıza sahip çıkmak, gerek mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi, gerekse şahsımın en önemli misyonlarından bir tanesidir.

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in görevliler hakkında soruşturma izni vermemesi ve skandal hakkındaki açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Sayın Vali’nin beyanları tarihe bir kara leke olarak geçmiştir.

115 çocuğun cinsel istismarı konusundaki İstanbul Valisi’nin açıklamaları gerek kamuoyunu gerekse insanlık onurunu ve geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın onurunu ayaklar altına almıştır. Sayın Vasip Şahin bu tutumu ile suçluları korumaya yönelik olarak algılanmıştır.

İlgililer hakkında gereği yapılana kadar konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isterim. Adli makamlardan tüm kamuoyu ve CHP İl Kadın Kolları olarak beklentimiz, ilgililerin kamu vicdanını rahatlatacak şekilde cezalandırılmalarıdır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim