Bingöl ve beraberindekileri CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve partililer karşıladı. Bingöl, burada yaptığı açıklamada, gerekçesi ne olursa olsun, hiçbir şekilde şiddeti kabul etmediklerini, sadece CHP'nin mensuplarına değil Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herhangi bir vatandaşa yönelik tüm şiddet eylemlerini reddeden bir parti olduklarını söyledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’ye yapılan saldırıyı değerlendiren Bingöl, şunları söyledi:
"Merkez İlçe başkanımıza yapılan saldırı, mafyavari yöntemlerini kendilerine şiar edinenlerin yaptığı sıradan bir saldırı değildir. Çünkü aynı gün sayın genel başkanımıza İstanbul'daki şehit cenazesinde, o ortamın saygınlığını dahi kendi siyasi emelleri için kullanarak bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı fiili bir saldırı değildi ama Genel Başkanımızın önüne bir mermi atmak ya da genel başkanımızın çelengine hoyratça saldırma cüretini gösteren alçaklara karşı biz değil, Edirne'den Hakkâri’ye kadar tüm il örgütlerimiz, en mütevazı üyelerimiz dahi müthiş bir dayanışma örneği göstererek, tavır koymuşlardır.” dedi.

BİZ SIRADAN BİR PARTİNİN MENSUPLARI DEĞİLİZ
Partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Biz sıradan bir partinin mensupları değiliz. 93 yıllık bir tarihe sahip, ulusal kurtuluş mücadelesini vermiş ve o mücadeleyi taçlandıranların kurmuş olduğu bir partiyiz. Bu tür saldırılara, o tür ahlaksızlıklara kolay kolay pabuç bırakacağımızı zannediyorlarsa boşuna hayal ediyorlar. 93 yıllık tarihimiz boyunca milletvekillerimize, il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize, üyelerimize onlarca saldırı gerçekleştirildi. 250'ye yakın şehit verdik.
Bu bahsettiğim parti mensuplarımız, kalleşçe saldırılarla hayatlarını kaybettiler şanlı tarihimize adlarını altın harflerle yazdırıp, şehitlik mertebesine yükseldiler. Onların tek bir gayesi vardı, yürekten bağlı oldukları, sevdalı oldukları ülkelerine hizmet etmek, partililik bilinciyle hareket etmek. Bu saldırıları biz yaşadık, göğüs gerdik ama bugün CHP mensupları korkuyu yendi.

“BU SALDIRILAR BİZE VIZ GELİR TIRIS GİDER”
Dün Ali Rıza başkanımıza yapılan saldırıda dâhil bizim için vız gelir tırıs gider. Biz yılmayacağız, korkmayacağız, direneceğiz. Türkiye, bir baskı sürecinin içerisinde. Tüm kurumları adeta işgal edilmiş. Vatandaşlarımız sindiriliyor, basın tümüyle işgal edilmiş. Özgürce kalem oynatacak köşe yazarlarına dahi tahammül edilmeyen bir baskıcı anlayış söz konusu. Her tarafı adeta ele geçirdiler ama sadece CHP'ye ve CHP'nin mensuplarına güçleri yetmedi, yetmeyecek. Çünkü biz bu baskıya teslim olmayacağız. Türkiye çok zor koşullardan geçiyor, ama karamsarlığa yer yok. Yılgınlığa asla yer yok. Bütün olumsuzluklara rağmen CHP inanın iktidar olacak ve Türkiye'nin bu karanlık gidişini sonlandıracak. Bizim çok deneyimli kadrolarımıza var, çok iddialı projelerimiz var. Türkiye'nin tüm sorunları tek tek irdelendi. Sorunların tespit ettik, somut çözüm önerileri var. Çünkü ülkeyi selamete kavuşturacak olan, Türkiye'yi yeniden huzur ülkesi yapacak olan, Türkiye'yi yeniden kardeşliğini birliğin, bütünlüğün kol gezdiği bir ülke haline dönüştürecek olan CHP'dir. Bunu artık herkes görüyor.

“ÜLKEYİ BU DURUMDAN ÇEKİP ÇIKARTACAK CHP’DİR”
Türkiye’nin her yerinden yükselen ses, ülkeyi bu durumdan çekip çıkaracak gücün CHP olduğunu söylüyor. Dün genel başkanımıza o çirkin saldırıyı yapanların gerçek yüzleri ortaya çıktı. Birisi AKP'nin üyesi, birisi uyuşturucudan tutun da her türlü ahlaksızlığın içerisinde olan cinsel taciz dahil kabarık dosyalı bir sabıkalı. Bir başkası yine aynı şekilde her türlü ahlaksızlığa bulaşmış sabıkalı. Akıllarınca bunlarla bizi korkutacaklar. Yürekleri yetiyorsa böyle ayak oyunlarına başvurmadan, şehitlerimizin cenazelerini kullanarak, genel başkanımıza ahlaksızca saldırıda bulunarak yol almaya çalışmasınlar. Biz feriştahları gelse geri adım atmayacağız. Hangi yöntemi kullanırlarsa kullansınlar, dimdik ayakta kalacağız, bu müdahaleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. “dedi.

MERKEZ İLÇE BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise yaptığı açıklamada “ Bizim bugün buraya gelme nedenimiz Çorumlunun hakkına sahip çıktığı için saldırıya uğrayan merkez ilçe başkanımıza sahip çıktığımızı göstermek için geldik.
Gerek genel başkanımıza yapılan gerekse Merkez İlçe Başkanımıza yapılan bu ve benzeri saldırılar sanki merkezden organize ediliyormuş gibi, bu tür saldırılar bizi hiçbir zaman yıldıramaz” dedi.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim