Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yayınladığı mesajda binlerce yıldır yurt tuttuğumuz, en son vatanımız olan bu topraklardan Türk adınının silinmek istendiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek amacıyla her türlü kirli mücadeleyi veren dış güçlerin uşağı FETÖ’nün milletin Meclisini bombayalacak, kendi askerine, polisine ve vatandaşına silah sıkacak kadar gözünü hırs bürüdüğü alçak darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini söyleyen Aydın bu güçlerin kirli emellerine ulaşmasına vatanını ve milletini seven insanlarla güvenlik güçlerinin izin vermediğini hatırlattı.

“Devlet ebed müddet” ve “Önce ülkemiz” diyen Türkiye Kamu-Sen mensupları olduklarını belirterek 15 Temmuz’un tüm yönleriyle doğru analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “Bu acı tecrübeyle devlet idaresinin, hangi amaç ve gerekçeyle olursa olsun tek bir kişiye, gruba, cemaate ya da zümreye bırakılmaması, hiçbir kişi ya da oluşuma ayrımcılık yapılmaması gerektiği inancı bir kere daha perçinlenmiştir. Din kisvesine bürünmüş bir yapının devlette nasıl böylesi tehlikeli bir kadrolaşmaya varabildiğini ve bunun ülkemizi sürüklediği tehlikeli noktayı çok çok iyi anlamalıyız. Gerekli dersleri ne kadar çıkardık? Bu hadisenin bir daha yaşanmaması için hangi tedbirleri aldık? İster, tarikat, ister cemaat isterse sendika olsun, başka paralel yapıların oluşmasının önüne geçebildik mi?

Ülkemize 15 Temmuz’u yaşatanları asla affetmeyeceğiz ve affedilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Ancak 110 bin civarında ihraç edilen, 35 bine yakın açığa alınan kamu çalışanı için de izlerin birbirine karışmaması vebali hassasiyetinde asıl suçluların ortaya çıkarılmasını da sonuna kadar destekleyerek adil bir araştırma ve yargılama istiyoruz. Bir an evvel bu sürecin tamamlanıp ülkenin normalleşmesini istiyoruz. 15 Temmuz gecesi verilen demokrasi mücadelesi, ülke tarihimizde bir dönüm noktası olmalı, bütün ayrışmalar bir kenara bırakılmalı, ortak değerlerimiz etrafında, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde adil, eşitlikçi, herkesi kucaklayan, liyakate ve hakkaniyete dayanan bir yapı oluşturulmalıdır” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim