Vadi Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeği programına Vali Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcıları Adem Saçan ve Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koruyucu ve Önleyici Hizmetleri Daire Başkanı Hacer Başer, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Müftü Ahmet Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, daire müdürleri, gaziler, şehit aileleri ile bazı STK temsilcileri katıldı.
İftar yemeğinden önce Huzur Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla protokol üyeleri ve katılımcılar birlikte oruç açtı.
Yemeğin ardından Vali Necmeddin Kılıç bir konuşma yaparak son günlerde yaşanan terör olaylarına, günün anlam ve önemine değindi.
Bu topraklarda yaşamanın bir bedelinin bulunduğunu belirten Vali Kılıç, “Hiçbir ulusun 200 yıl yaşayamadığı bir coğrafyada 1000 yıl yaşamak ancak anaların kınalı kuzularının şehadetiyle mümkündür. Ülkemizin bulunduğu bu coğrafyada şehit vermeye devam ediyoruz. İçimizdeki hain ve satılmışlar üzerimize sinsice geliyorlar. PKK’nın aşağılık elemanları çocuklarımızı şehit etmeye devam ediyor” dedi.
Her zaman olduğu gibi bundan sonrada bu topraklarda Türk milletinin başı dik yaşayacağına vurgu yapan Kılıç, Çanakkale’de nasıl başarılı olunduysa terörle mücadelede de yine o kadar başarılı olunacağını kaydetti.
Kılıç, bu topraklar uğruna kan dökülecekse döküleceğini ve şehit olunacaksa olunacağını söyledi.
İftar programı Çorum Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı yemek duası ile sona erdi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim