Çanakkale Zaferi’nin 104’inci yıldönümü nedeniyle Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Çiftçi, Türk milletinin ve kahraman ordusunun bundan 104 yıl önce her türlü olumsuzluğa, imkânsızlığa göğüs gererek büyük bir azimle, dünyanın en güçlü ve modern ordularına Çanakkale’nin geçilmez olduğunu kabul ettirerek, vatana el uzatan düşmanlara büyük bir ders verdiğini söyledi.

Hiçbir acziyet göstermeden, büyük bir imanla direnen milletimizin yiğit evlatlarının düşmana verdikleri dersle, Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğunu bütün dünyaya bir kez daha tescil ettirdiğini kaydeden Çiftçi, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Milli hafızamızda derin izler bırakan Çanakkale’de elde ettiğimiz zafer, yıllardır ehli salip karşısında gerileyen ordularımızın özgüvenini arttırmıştır. Milletimizin hürriyeti, devletimizin istiklali için büyük bir fedakârlıkla verilen mücadele sonunda haçlılara karşı elde edilen zaferle, hilalin şerefi korunmuş ve minarelerimizden okunan ezanlar gök kubbeye daha gür, daha coşkulu yükselmiştir.

18 Mart aynı zamanda vatanımıza, bayrağımıza, bağımsızlık ve hürriyetimize kem gözle bakan, el uzatan, yıkıcı, bölücü hainler tarafından atılan bombalara, sıkılan kurşunlara vücutlarını siper eden kahramanlarımızı andığımız Şehitler Günü’dür.

Şehitlerimiz, Hz. Peygambere komşu olma bahtiyarlığına nail olmuş seçkin kimselerdir. Bizler de bugün o mübarek insanların yakınlarıyla bir arada olmaktan onur duyuyoruz.

Türkiye’miz büyük devlettir, korunması ve yaşatılması zordur. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli vardır. Biz bunu başka milletlerde olmayan hasletlerle başarıyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim