Geçtiğimiz günlerde yeniden oluşturulan CHP İl Yönetimi’nde Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’na getirilen Sadık Eral, kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Eral bu kapsamda dün de CHP İl Başkan Yardımcısı Nihat Bakar ve İl Örgütü’nden bazı isimlerle birlikte Diyanet-Sen Çorum Şubesi Başkanı Ali Yıldız’ı ziyaret etti.

Sadık Eral, kısaca “SSK” olarak tanımladığı sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerinin toplumda yaygınlaşması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Toplumumuzda olması gereken sevgi, saygı ve diyalogu artırmayı hedefliyoruz. CHP’de göreve başladığımızda bir siyaset formülümüz var dedik. SSK, yani sevgi, saygı ve kardeşlik temelinde tüm kurumlarımızı ziyaret edip bu duygularımızı toplum önünde göstermek istiyoruz. Arkadaşlarımızın bulunduğu sendika, kutsal bir görevi ifa eden bir sendika. Biz insanların her türlü inancına saygı duyuyoruz.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız ise toplumun tüm kesimlerine din hizmeti verdiklerini belirterek, “Bu güzel ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. İlimizde birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir yaşam var. Bu topraklar Kadeş Barış Antlaşması’nın yapıldığı topraklar. Bu topraklarda insanlarımızın dini, kültürü, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun kardeşlik ruhu içerisinde yaşamışlar. Biz din hizmetlerinde hiçbir zaman hiçbir siyasi grubun nezdinde diz hizmeti yapmıyoruz. Buna kesin şekilde karşıyız. Dolayısıyla din hizmeti bu toplumun tüm katmanlarına hizmet ediyor. Biz imamlar olarak CHP’li kardeşlerimizin de MHP’li kardeşlerimizin de AK Partili kardeşlerimizin de imamıyız. Biz üst şemsiye olarak bu pencereden bakıyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim