Kalabalık bir partili grubunun katıldığı basın açıklamasında CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender de hazır bulundu.

İl Başkanı Tüfekçi, Kasım ayında başlayan kongre sürecinde delege seçimlerinin Aralık ayı itibariyle tamamlandığını belirterek, “İlçe kongrelerimiz 19 Aralık’ta Sungurlu ile başlayıp 25 Ocak’ta Laçin ile sona erecek. İl kongremiz ise Şubat ayında Genel Merkez tarafından belirlenecek olan bir günde yapılacak” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Kalender de Merkez İlçe Kongresi’nin 12 Ocak’ta yapılacağını ifade ederek, bu süreçte aday olacak tüm isimlere başarı dileğinde bulundu.

Tüfekçi ve Kalender’den sonra bir konuşma yapan Rıdvan Samsunlu, neden aday olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, böyle bir süreçte CHP’ye büyük görevler düştüğünü kaydeden Samsunlu, “Bu ağır sorumluluğu üstlenecek yetenekte, kabiliyette arkadaşlarımızla yola çıkarak göreve talip olduk” dedi.

CHP’nin 25 yıldır iktidara gelemediğini, Çorum ölçeğinde 3 mahalleye sıkışıp kaldığını ifade eden Samsunlu, “Bu tabloyu değiştirmek için adayız. CHP’ye iktidar yolu görünüyor. Bunun için teşkilatlara, gençlere, kadınlara büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında EYT’lilerden bahseden Samsunlu, erken emekliliğinin büyük bir yekün tutmadığını, Saray’ın harcamalarının yanında çok ufak kalacağını, emeklilere verilen paranın yurt içinde kalacağını söyleyerek, EYT sorunun CHP iktidarında çözüleceğini dile getirdi.

Çorum’da CHP’nin oy alamadığı mahallelerde teşkilatlanması için çalışacaklarını, milletvekili sayısını arttıracaklarını belirten Samsunlu, “70’li yıllarda 2-3 vekilimiz vardı, şimdi neden olmasın. Bizlere destek verenlerle birlikte tüm bunları aşacağız. Yapacağımız çok şeyler var” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim