Memur-Sen Genel Merkezi tarafından başlatılan ve 81 ilde düzenlenmesi planlanan ’Memur-Sen’e davet tercih evet’ konferansı Çorum’da yapıldı. Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen konferansı Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Memur Sen’e bağlı sendikaların başkanları, sendika üyeleri ve davetliler izledi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Bem-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, ülkeyi prangalardan kurtaracak çalışmalara bugüne kadar destek verdiklerini bundan sonra da ‘evet’ diyerek destek olacaklarını belirtti.
Kimsenin Memur-Sen’e ‘siz sendikasınız, konfederasyonsunuz, bu iş sizin işiniz değil, politika yapmayın, siyasete girmeyin’ diyemeyeceğini dile getiren Uslu, "Sen 28 Şubat’ta 5’li çete alanda olacaksın. Yüzde 50 zam veren hükümeti devirmek için uğraşacaksın. Ben de bugün milletin adamlarının yanında bütün gücümle imanımla bedenimle mücadele edeceğim. Bu millete karşı olan bütün dünyayla mücadele edeceğim" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sıkıntı olacağı yönündeki değerlendirmelerle ilgili de açıklama da bulunan Uslu, "Cumhurbaşkanı’ndan sonra ne olacak? Bu sistem sıkıntı olurmuş. İyiyse cumhurbaşkanına oy ver. Onu destekle. Bize teşkilatlarda öğretilen üslup vardır. Üslüp nedir? Bunu muhalefet yeni keşfetmiş. Kişinin kutsallarına kötü söz söylemeyeceksin. Recep Tayyip Erdoğan iyi bir cumhurbaşkanı ama bundan sonra ne olacak? Dostlar bizim böyle bir sıkıntımız yok. Kendi imtihanını verme yükümlüğümüz var. Biz mücadele etmekten hak olanı yapmaktan sorumluyuz. Bizim tarihimiz bunların hepsini yalancı çıkarıyor. Fatih’i, Yavuz Sultan Selim’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı çıkaran ceddimiz her şeyin bittiği yerde Abdülhamit Han hazretlerini çıkardı. Menderes’i Özal’ı, Erbakan’ı çıktı. Şimdi sayın cumhurbaşkanımız çıktı. Alemde şer oğuzda er bitmez. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Bizim böyle bir endişemiz yok" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim