Parkın yanında bulunan çeşme ve park içerisindeki kamelyalar akşam saatlerinde “alkol” alan şahıslar tarafından adeta işgal ediliyor. Mahalle sakinleri, “Şahin” ve “Doğan” marka araçlarıyla parka gelen ve burada alkol alan gençlerden bir hayli rahatsız.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan mahalle sakinleri, “Özellikle akşam üzeri parka oturmak istediğimizde sürekli aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Bir grup genç burada her akşam alkol alıyor. Araçlarıyla yolda pati çektiriyorlar. İşi o kadar ileri götürüyorlar ki lastiğin izi neredeyse yola çıkmış durumda. Ailemizle, çoluğumuzla çocuğumuzla buradan geçmeye korkar hale geldik” diyor.

OKULDAN VE İŞTEN DÖNEN BAYANLAR DA TEDİRGİN

Okuldan dönen öğrenciler ve işten evine giden bayanlar da söz konusu parkın yanından geçerken tedirgin oluyor.

Bu duruma bir çare üretilmesini beklediklerini ifade eden mahalle sakinleri, “Öğrencimizi veya işten eve dönen kızımızı Devlet Hastanesi’nin önünde karşılayarak eve getiriyoruz. Parkın yanından geçerken hep aynı şahıslar ya alkol alıyor, ya araçlarının içerisinde yüksek sesle müzik dinliyor. Artık canımıza yetti” diyor.

“POLİS DAHA FAZLA DENETLESİN”

155’i aradıklarında polis ekiplerinin geldiğini ancak polisin parktan ayrılmasının hemen ardından aynı şahısların tekrar parkta rahatsız edici davranışlarına devam ettiğini ifade eden mahalleli, “Polisten bu bölgede daha fazla denetim yapmasını istiyoruz. Burası alkol alınacak bir mekân değil. Lütfen bu duruma bir çözüm bulunsun” diyerek, yetkililerden yardım istiyor.

HIZ KESİCİ BUTON TALEBİ

Öte yandan Dumlupınar Caddesi’ne acilen hız kesici buton konulması gerektiğini de belirten mahalle sakinleri, “Bahabey Çamlığı’nın içerisinde veya etrafında alkol alan sürücüler, bu yolu kullanıyor. Aşırı hızlı gidiyorlar. Virajı alamasalar neredeyse Melikgazi Deresi’ne uçacaklar. Cadde’nin uygun bir bölümüne hız kesici buton konulursa en azından yavaş gitmek zorunda kalırlar. Biz de rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmiş oluruz” diyorlar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim