HAK-İŞ Şehit ve Gazileri Anma Programına; Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mustafa Toruntay ve A. Cengiz Gül, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, Hak-İş Çorum İl Temsi Mustafa Köroğlu ile Sendika yönetim kurulu üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Anma programında konuşan Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, HAK-İŞ misyonuna uygun olarak insani ve İslami bir vefa örneği gösterildiğini ifade etti. HAK-İŞ'i bu sorumlu davranışından dolayı kutladığını ifade eden Uslu, “O gece koordinatlarda sapma olmasaydı bizler de şehitler arasında olacaktık. Ama Allah bize nasip etmedi. Dünya'nın her bir yanında şehitler verildi ama bu ülke, bu bayrak için verilmeye devam ediyor. Eğer bir sevdanız varsa şehitlik sizin için mukaddes oluyor. Bu ülkede daha önce ezan ve selâları susturanlar, halkın sokaklara, meydanlara çıkmasıyla tarihte ilk kez ezan ve selalar darbeyi susturdu ve püskürttü. Ezan ve selalar ile bu milletin cesaretini hesap edemediler. Hamdolsun ki bundan sonra da 15 Temmuz Darbe girişimi gecesinde korkmadığımız gibi alışkanlıklardan alıkoymaya çalışanlara karşı dimdik duracağız. Devletimize ve Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz" dedi.

Yeni Anayasa değişikliği hakkında bilgiler de veren Uslu, konuşmasının sonunda şehit yakınları ve gazileri gazi meclisi gezdirmek üzere davet etti.

Uslu, 15 Temmuz gecesi gazi olan Sakarya Belediyesi çalışanı Hak-İş üyesi Nurettin Tulum’a, Türk Bayrağı ve Gazilik beratını verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim