Kolej Müdürü Şeref Aydur, çocukların büyükleri kendilerine örnek aldıklarını ve modellediklerinin bir gerçek olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın okulda ve hayatta daha başarılı olmaları ise bizlere bağlı. Başarılı çocuklar ilgili ve özverili anne – babaların, işinin ehli uzman eğitimcilerin elinde yetişiyor. Bütün anne – babalar olarak ortak isteğimiz, çocuklarımızın iyi yetişmesi, okulda ve derslerinde başarılı olması, kitap okuması, okuma alışkanlığı kazanmasıdır. Her konuda olduğu gibi kitap okuma konusunda da çocuklarımıza örnek olmamız bir zorunluluktur” dedi.
Çorum Samanyolu Koleji olarak velilerin katılımlarıyla, kitap okuyup, okunan kitabın içinden derlenecek sorularla bir yarışma düzenlediklerini kaydeden Aydur, “Bu yıl okulumuzda kıymetli velilerimizin katılımlarıyla ikincisini düzenlediğimiz bu etkinliğimizi gelecek yıllarda da devam ettirip geleneksel hale getirmek istiyoruz. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği olan bütün öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürüm ise kitap okuyan ve yarışmaya katılan anne ve babalara. Hiç şüphesiz bu zamanda kitap okumak bir ayrıcalık, okuduğu kitaptan yarışmaya katılmak ise daha farklı bir ayrıcalık” şeklinde konuştu.
Samanyolu Liseleri Müdürü Yahya Ceylan ise, velileri okullarında hem de kitap okuma yarışmasında görmekten son derece mutlu olduğunu belirtti. Diğer okullarda görmeye çok alışık olmadıkları güzel ve örnek bir tabloyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Ceylan, “Bu anlamlı etkinliğe katılan bütün velilerimize teşekkür ediyorum. Bu yarışmadan sonra hepinizin bildiği gibi “Herkes O'nu Okuyor” yarışması var. Son başvuru 8 Mart. Bugünkü yarışma bir anlamda, Peygamber Efendimizin (sav) hayatını konu alan yarışmaya prova niteliğinde oldu” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim