Saldırının, Müslümanlara duyulan büyük kin, nefret ve düşmanlık duygusunun bir göstergesi olduğunu kaydeden Saatcı, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Müslüman kardeşlerimize yönelik bu şok edici katliam bizleri derin bir hüzne; saldırganlar ve arkalarındaki sebeplere karşı da güçlü bir öfkeye gark etmiştir.

Camilerin etrafına bombalar ve bomba yüklü araçlar yerleştirilmiş olması çok daha büyük bir katliamın hedeflendiğini ortaya koymaktadır. Böyle büyük bir saldırının, hazırlıklarından polis ve istihbarat örgütlerinin habersiz olmaması mümkün görünmemektedir. Bu saldırıyı gerçekleştiren, planlayan, destekleyen kişiler kadar saldırının arkasında olanlar ve saldırıda ihmali olanlar da mutlaka ortaya çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Detaylara bakıldığında, saldırının arkasındaki temel motivasyonun İslam düşmanlığı ve ırkçılığın olduğunu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Emperyalist Batı dünyasının bugüne kadar sürdüre geldiği İslam karşıtı söylemler sonuçlarını her gün dünyanın bir başka köşesinde katliam, linç ve türlü zulümler şeklinde göstermektedir. Yeni Zelanda’da yaşanan katliam bunun doğal bir sonucudur. Batı dünyasının kuşandığı nefret söylemi yaygınlaşmakta ve bu tür saldırılara dönüşmektedir. Avrupa İslam karşıtı terörizmi bizzat kendisi üretmektedir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim