Yine defalarca ifade ettim ki, Anadolu’da bir yıldız gibi doğan işadamı Ahmet Ahlatcı, Çorum için büyük bir şanstır. Yerine göre, yaşadığı kenti seven, vizyon sahibi ve iş hayatında başarılı bir işadamı, bir kentin kaderini değiştirebilir. Değişimini, dönüşümünü sağlayabilir. Yıllardır dilimden düşürmediğim -nitelikli göç almış- “Büyük Çorum” ve “Daha Yaşanır Çorum” vizyonu ile ilgili olarak, Ahmet Ahlatcı, değişimin ve dönüşümün lideri olabilir.

Ahmet Ahlatcı’nın iş hayatındaki başarısı, -içlerinden çıktığı için hemşehrileri pek farkına varamasalar da- gerçekten göz kamaştırıcı. Ahlatcı Holding’in 2017 sonu itibariyle cirosu -büyük kısmı külçe altın ticareti olmak üzere- 26.1 milyar lira. Eski parayla 26.1 katrilyon…Bu, müthiş bir büyüklük. İşlenmiş altın ihracatının yıl sonunda 300 milyon doları bulması bekleniyor. Bununla da Ahlatcı, “ihracatın Anadolu’da parlayan yıldızı” unvanını hak ediyor. Sektöründe zaten ihracat şampiyonu.

Ahlatcı, Türkiye’de Darphane yetkisine sahip 8 kuruluştan biri, Anadolu’da tek… T.C. Merkez Bankası Para Efektif Piyasaları’nın Türkiye’deki 8 üyesinden biri… Türkiye’de 2.500’ün üzerinde kuyumcuya satış yapan büyük imalatçı ve toptancı… Türkiye bilezik piyasasının % 40’ına, alyans piyasasının ise % 25’ine hakim; bu alanda sektörünün en büyüğü… Türkiye’nin üç altın rafinerisinden birine, ama teknolojik bakımdan en ileri olanına sahip…Enerji, AVM, otomotiv, sağlık yatırımlarıyla tartışmasız bir “Anadolu devi”…

Ben şahsen, dostum Ahmet Ahlatcı’nın olağanüstü zekâsını, uzak görüşlülüğünü, girişimciliğini, risk alma cesaretini, çalışkanlığını, bütün bunların yanısıra, vatan-millet ve bayrak sevgisini, Çorum sevgisini en iyi bilenlerdenim. Bizi bu kadar yakınlaştıran da, her şeyden önce “Çorum sevdalısı” oluşumuzdur diye düşünürüm. Ve Çorum’un gününe ve geleceğine ilişkin tahayyüllerimiz, “büyük kent” ve “kültür kenti” hayallerimiz…

Özellikle “finans” konusunda adeta bir “dâhi” olduğunu her vesileyle ifade ettiğim Ahmet Ahlatcı, son yıllarda, bu özelliğiyle ülkeyi yönetenlerin ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlatcı’yla sayısız görüşme yaptı, fikirlerini aldı. Ahlatcı da, son yıllarda Cumhurbaşkanı’nın hemen her yurt dışı gezisine katıldı. Ülkemizin yurt dışına açılımını gözlemleme ve bu seyahatler sırasında Erdoğan’la görüşme fırsatını buldu.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, en son, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırgızistan gezisine katıldı. Ahlatcı’nın ekonomik tahlillerine ve önerilerine değer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Bişkek’ten Ankara’ya dönüleceği zaman, kendisini uçağına davet etti. Dövizin tırmanışıyla birlikte ortaya çıkan ekonomik sorunlara ilişkin görüş ve önerilerini aldı. Tam 1 saat 10 dakika süren görüşme boyunca, Erdoğan, Ahlatcı’nın tespit ve önerilerini tek tek not etti.

İş dünyasında pek az insan, Cumhurbaşkanı nezdinde böylesine değer ve kabul görmüştür. İşte bu nedenle, bu onurun Çorum’un olduğunu söylüyorum. Ve kardeşim Ahmet Ahlatcı’yı belki bininci kez, binbirinci kez yürekten kutluyorum. Çorum’un “yüz akı” olduğunu tekrarlıyorum.

Muhtemelen Ahlatcı kardeşim yazmamı istemez, ama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, isim isim aile fertlerini teker teker sormasını, “Sibel Hanım nasıl?”, “Ateş ne yapıyor?” veya “Ahmet Emin’i evlendirmiyor musun?” gibi sorular yöneltmesini de, belki rahmetli Erol Olçok’tan sonra Erdoğan’ın bir Çorumlu ile en yakın samimiyeti olarak kayda değer buluyorum. Ahlatcı’nın, oğlu Ahmet Emin’in düğünü ile ilgili olarak da, “Sayın Cumhurbaşkanım, tarihi siz belirleyeceksiniz. Sizin katılabileceğiniz tarih, bizim düğün tarihimiz olacaktır” dediğini aktarayım.

(Mehmet YOLYAPAR)

Editör: TE Bilisim