Türkiye’nin son yıllarda PKK, IŞİD ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğine dikkat çekerek, “Bu üç örgütü de finanse edenlerle lojistik destek verenlerin hedefleri, Türkiye’yi zayıf düşürüp parçalamak, Suriye gibi bir terör ülkesine dönüştürmektir. O nedenle 31 Mart Yerel Seçimleri sadece bir iktidar olma ya da belediye kazanma seçimleri değil, ülkenin beka sorunudur.” dedi.

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin hiçbir dönem karşılaşmadığı kadar bir belayla karşı karşıya kaldığını kaydeden Özhaseki, konuşmasında şunları söyledi:

“Birkaç yıldır özellikle bu belalar ortaya çıktıktan sonra Türkiye üzerine oynanan oyunlar gerek içeriden gerek dışarıdan belli olduktan sonra meselenin sadece bir iktidar meselesi olmadığını, meselenin sadece bir belediye seçimleri olmadığını hepimiz anlamış olduk. İşte böyle bir durumda yerli ve millî ne kadar düşünce ürünü insan varsa, ülkeye gönülden bağlı kim varsa, bu ülkenin geleceğini gönülden düşünen kim varsa herkesin bir araya gelmesi gerekiyordu. Bu anlamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Doğu’da yaptığımız bütün işlerde, o lanet örgütlere karşı mücadelemizde hep yanımızda oldular. Şimdi o birlikteliği devam ettiriyoruz. İttifak yapmaya çalışıyoruz. Derdimiz 2-3 belediyeyi fazla almak değil. Birkaç belediye onlarda birkaç belediye bizde değil. Aylardır oturuyoruz, asla bir pazarlık söz konusu değil. Böyle bir sıkıntımız yok. Ama istiyoruz ki PKK’ya müzahir olan birisi belediye başkanı olmasın. FETÖ’ye yakın olan bir adam belediye başkanı olmasın. Bizim derdimiz burada. Özellikle bunu sonuna kadar devam ettireceğiz.”

Türkiye’nin 1994’te Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hizmet belediyeciliği ile tanıştığını iddia eden Özhaseki, “25 yıldır Erdoğan’ın dava arkadaşıyım. Son birkaç yıldır çok yakın çalışıyoruz. Davasına bu kadar bağlı bir insan tanımadım. Allah O’nu başımızdan eksik etmesin.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın belediye başkan adaylarını belirlerken bazı temel kriterlere dikkat ettiğini aktaran Özhaseki, “Sayın Erdoğan adaylarda emin olma, ehliyet-liyakat, güler yüz, cömertlik ve tevazu gibi özelliklere dikkat etti. Çünkü bu yeni dönemde vadettiğimiz gönül belediyeciliği, bu özelliklere sahip adaylarla mümkün olabilir.” diye konuştu.

Kendisinin 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatan Mehmet Özhaseki, belediye başkanı seçilecek kişilerin işini ve insanları sevmesi, iyi niyetli olması, kamu malını kendi malı ve canından aziz bilmesi, çok çalışması ve gösterişten uzak, tevazu içerisinde bir yönetim sergilemesi gerektiğini vurguladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim