Sigara ismi, ayet ve hadislerde direkt anılmazken, haram olduğunu kesin bir şekilde açıklayan Diyanetin, birçok noktada özellikle uyarılan faiz konusunda sudan bahaneler üreterek Müslümanları yanıltmasının kabul edilemeyeceğini anlatan Sakınmaz, “Faizin 80 çeşit civarında hastalığın sebebi olduğu Diyanet tarafından da bilinmektedir. Faiz konusunda Diyanet görevini yapsa banka terörü bu ülkede son bulurdu” dedi.

Diyanet yetkililerinin; domuz etini serbest ettiklerinde, evcil hayvan yemi için, ülkemizdeki azınlıklar için gibi bahaneler öne süren iktidarı uyarmadığını anlatan Orhan Sakınmaz, yeni açıklanan liste ile 230 ürüne hile karıştırıldığı ve birçoğunda domuz eti tespit edildiğinin ortaya çıktığının görüldüğünü dile getirdi. Son 4 ayda 7 yeni firmanın daha ürünlerine domuz eti karıştırmaya başladığının tespit edildiğini belirten Sakınmaz, zinanın serbest edilmesinin de bir takım bahanelerle olduğunu, sonuç olarak on binlerce günlük kiralan apart ev, katlanan boşanmalar, sokağa çıkan fuhuş, kadına şiddet ve büyük bir ahlaki çöküntü olarak sonucun insanların karşısına çıktığını dile getirdi.

İktidarın kadrolaşmayı abarttığını, bu ülkeye zarar verdiği gibi kendine de verdiğini belirten Orhan Sakınmaz, “Alınan bazı kararlar, dinler arası diyalog safsatalarına benzemekte, protestanlaşma eğilimi olarak tarafımızdan görülmektedir.

İktidarlar gelip geçicidir, dünya fani ve hesap günü gerçektir, iktidarların parıltılı şatafatlı günleri kısadır” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim