Milletvekili Ceylan’a Laçin ziyaretinde İlçe Kaymakamı Hasan Taş, Ak Parti Laçin İlçe Başkanı Mustafa Otlukseki, İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Çatalpelit, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde çalışmalarını sürdüren Milletvekili Ceylan, muhtarlarla zaman zaman bir araya gelerek mahalle ve köy sorunlarını birlikte çözüme kavuşturduklarını belirterek,  “Bu seçim artık baskıların son bulacağı, vesayetlerin son bulacağı, hükümetlerin istikrarlı olacağı ve iş yapacağı etkili icraat yapacağı bir dönüm noktasıdır. Bakın ben açık söylüyorum; şimdiki sistem AK Parti için daha iyi bir sistem. İstediğimiz kanunu geçiriyoruz, istediğimiz atamayı yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yetkisi var, sorumluluğu yok. Ama biz şu anda 65. Cumhuriyet hükümetine başkanlık ediyoruz. 70 yıllık demokrasi tarihimiz var, 65 hükümet var. Laçin’e belediye başkanı seçsek, yetkisi 1 yıllık olsa, daha Kaymakam nerede, vali nerede karayolları nerede, öğreninceye kadar süre biter. Böyle bir hükümet olabilir mi? Olmaz. O yüzden biz diyoruz ki; Bu mesele AK Parti'nin sorunu değil, bu mesele memleketin sorunu. Bizden sonra da, AK Parti’den sonra da güçlü hükümetler olsun diye ısrar ediyoruz” diye konuştu.

“YENİ SİSTEM ÜLKEMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”

Yeni sistemin, Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkartacağını söyleyen Ceylan, “Bu millet, ülkemizin geleceğine kimsenin müdahale edemeyeceğini, büyümenin, değişmenin ve gelişmenin önüne kimsenin geçemeyeceğini 15 Temmuz’da göstermiştir. Türkiye, vatan hainlerine, bölücülere, milli iradenin yok olmasını isteyenlere sağlam bir tokat atmıştır. Şimdi aynı duygular içerisinde, 16 Nisan’da sandık başına gidecek milletimiz, ‘Daha güçlü bir Türkiye’ için ‘evet’ diyecek ve bu ülkeyi kısır çekişmelerle, krizlerle, darbelerle ve muhtıralarla muhatap etmek isteyenlere de bir tokat atacaktır. Yıllardır hep tartışılan bir yönetim sistemi var. Bu sistem karşısında ülkemizde, sürekli bir arayış olmuş ancak değişim sağlanamamıştır. Şimdi bu değişimin zamanı gelmiştir. Ülkemize birkaç beden küçük olan sistemi, bizi güçlendirecek, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacak, muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacak olan yeni sistemle değiştirme zamanıdır” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kalkınma sürecinin, yeni sistem ile daha da güçleneceğini kaydeden Milletvekili Ceylan, "neye karşı çıktıklarını bilemedikleri için yalan dolanlar üzerinden milletin kafasını karıştırmak isteyenler var. Doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırt etmek gerek. Milli iradenin güçlenmesi mi kötü? Türkiye'nin kalkınmasının hızlanması mı kötü? Daha da güçlü bir Türkiye için, önemli bir güç kaynağı olacak olan yeni yönetim sistemi mi kötü? Bu siyasi değil milli bir karardır. Bunu unutmamak lazım. 18 yaşına geldiğinde seçme hakkı kazanan gençlerin, seçilme hakkına da sahip olması son derece önemliydi. Dünyanın 57 ülkesinde seçme ve seçilme yaşı 18 iken, bizde olunca neyden rahatsız oluyorlar? Anlamak zor. Aynı şekilde, bağımsız yargının aynı zamanda tarafsız yargı olması mı kötü? Türkiye için en iyi olanı yapmaya çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni yönetim sistemine olan inancı ve güveni bizlerde de aynı heyecan içerisinde bulunuyor. Milletimiz de bu noktada büyük bir güven duyuyor. Bu güvenin sonucunu, 16 Nisan'da sandığa yansıyacak ve sandıklar açıldıkça çıkacak her bir 'evet' oyu ile Türkiye kalkınacak” ifadelerini kullandı.

‘İSTİKRAR, GÜVEN, İSTİKBAL, İSTİKLAL, AŞ, İŞ İÇİN “EVET” DEMELİYİZ’

16 Nisan’ın Türkiye’nin büyüme meselesi olduğunu belirten Ceylan, "Biz istikrar, güven, istikbal, istiklal, aş, iş diyoruz. Bunlar için siz de 16 Nisan'da 'evet' demelisiniz. ‘Hayır’ cephesine bir bakın FETÖ'sü, PKK'sı, DEAŞ’ı, DHKP-C'si, Almanya'sı, Hollanda'sı, İsviçre'si hayır cephesinde, her şey ortada artık safları belli etme zamanı. Dünyaya baktığınızda sanki seçim Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de oluyor. Onlara ne oluyor? Terör örgütlerini anladık ancak Avrupa'ya ne oluyor? Biz sistemi değiştirip demokrasiye sahip çıkıyoruz. Onlara en güzel cevabı 16 Nisan'da vereceğiz. 16 Nisan'dan sonra tek patron millet olsun istiyoruz. 16 Nisan'da bu sistem değişirse Türkiye dünyayla rekabet edecek noktaya gelecek. Bu mesele Türkiye'nin büyüme meselesidir. Milletimizin gücüyle büyük Türkiye'yi kuracağız. Kararımız net oyumuz evet. Laf üstüne laf koyma zamanı değil, iş üstüne iş koyma zamanı” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim