Çorum Barosu Hizmet Binası’nda düzenlenen ve TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi ve seminer sorumlusu Av. Serpil Özok, ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan’ın sunumuyla gerçekleşen seminere katılım oldukça yüksek oldu. Seminere Çorum Barosu Başkanı Av. Alkan Akpınar ve çok sayıda avukat katıldı.

AKPINAR :“BÖYLE OLURSA HER İLDE BAROCUKLAR KURULABİLECEK”

Açılış konuşmasını Baro Başkanı Avukat Altan Akpınar yaptı. Mevzuat ve yasaların sürekli değiştiğini belirten Akpınar, “Meslek örgütlerine üye olma zorunluluğunun ortadan kaldırılması ve her isteyenin kendi meslek örgütünü kurabilecek olması, her isteyenin istediği derneğine üye olabilecek olması demek her ilde barolar ve barocuklar kurulabilecek anlamında gelmektedir” dedi.

Barolar Birliği’nin Türkiye sevdalısı bir meslek örgütü olduğunu dile getiren Akpınar, Barolar Birliği’nin kanunla kurulduğunu ve anayasada yer aldığını dile getirdi. Akpınar, “Barolar Birliği ismindeki Türkiye unvanının milletimizin gönlünde yer almaktadır ve kaldırılmasını son derece anlamsızdır. Siyasette aktif rol alan meslektaşlarımız bu konuda hassas olmasını istiyoruz. Mesele siyaset meselesi değil, mesele mesleğimizin geleceği meselesidir. İstikbalimizi değil, istiklalimizi düşünmeliyiz. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

ÖZOK: “EZBER BOZAN BİR SEMİNER”

Eğitim seminerinde ilk konuşmayı TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi ve seminer sorumlusu Av. Serpil Özok yaptı. Özok “Toplantı sonunda ofislerinize gidince dosyalarınız yeniden gözden geçireceksiniz. Ezberlerinizi bozan bir seminer olacak” dedi.

GENÇCAN: “AVUKATLIK ÇOK CİDDİ BİR İŞ”

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan da ‘Aile Hukuku ve HMK Yargıtay Uygulaması’ konulu sunumunda avukatlık mesleğinin çok ciddi bir iş olduğunu belirtti. Gençcan, genç avukatlara “Seminerlere avukatlar müthiş ilgi gösteriyor. Bu avukatların kendi mesleklerine gösterdiği saygının ifadesidir. Avukatlar, adalet filminin birer oyuncularıdır ve en iyi şekilde oynamalarını istiyoruz. Ben bir avukatın nasıl dava dilekçesi yazması gerektiğini, delillerin nasıl sunulması gerektiğin, ön incelemenin nasıl yapılacağını yargı ve istinafın nasıl olacağını anlatacağım” dedi. Seminer, konuşmacıların sunumunun ardından, soru cevap bölümüyle sona erdi.(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim