İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen toplantısında gündem dışı söz alarak konuşmak isteyen ancak Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya'nın izin vermemesi üzerine toplantı arasında basın toplantısı düzenleyerek hem Kaya'yı eleştiren, hem de toplantı salonunda yapamadığı konuşmayı yapan Yıldız Bek'in yerel basında çıkan beyanatları AK Partili meclis üyelerince tepkiyle karşılandı.
İl Genel Meclisi Başkanı Kaya, “Birlik ve beraberliğe önem veren bu tertemiz meclisi, insana saygılı, hizmet sevdalısı bu meclisi bu şekilde basit bir politikayla eleştirmek, tecavüzcülere destek vermekle suçlamak size yakışmadı” dedi.
Her zaman bu meclisin birlik ve beraberliğine ve kardeşliğine önem verdiğini, asla kınanacak bir insan olmadığını belirten Kaya, “Meclis toplantılarında son iki buçuk yıldır meclis üyelerine toplantı öncesi gündem dışı söz verip konuşturmaya çalışıyorum. Bunu yapmak zorunda da değilim, ancak yine de herkes sorunları dile getirsin, görüşlerini açıklasın diye gündem dışı söz veriyorum. Toplantının seyrine ve gündem durumuna göre dünkü toplantıda söz vermek istemedim. Söz vermek ya da vermemek başkanın inisiyatifinde olan bir durumdur. Dünkü tavrınız ne bir kadın olarak size, ne de CHP'nin bir ferdine yakışmadı. TBMM'de bir yasa tasarısı gündeme gelmiş ve siz bu yasa tasarısının içeriğinin ne olduğunu bilmeden, yasa tasarısının hedefi, amacı nedir bilmeden, yasanın çıkıp çıkmayacağını bilmeden Çorum'daki meclis başkanını ve meclisi tecavüzcülere destek vermekle suçluyorsunuz. Bizler tecavüzcülere çanak tutmayı bırakın, hayvana bile el uzatana, eziyet edene şiddetle karşıyız. Bunun aksini kimse iddia edemez. Siz ne Allah'tan kortunuz, ne de insandan çekindiniz. Bu tertemiz, bu saygılı, birlik ve beraberlik içinde hareket eden bu meclisi ve başkanını kınamak, basit bir politika yöntemini seçtiğinizi gösteriyor. Her ne kadar belli bir yaşa gelmiş olsanız da bu durumu cahilliğinize bağlıyorum. Ben her zaman bu meclise sahip çıktım, hiçbir ayrım yapmadım, isteyen herkesi konuşturdum, her şeye iyi niyetle yaklaştım ama demek ki fazla iyilik maraz doğuruyormuş. İleri sürdüğünüz yakıştırmaları hiç de hak etmedik. Artık sizi vicdanınıza havale ediyorum" dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim