Çorum Valiliği tarafından uygulamaya konulan ve ilimizde çalışan eğitim sendikalarının tamamının tepkisini çeken “Boş Güne Nöbet” uygulamasının kalktığı açıklandı.

Çorum’da eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalar Valiliğin “Öğretmenin boş gününe nöbet” kararının eğitim camiasını tedirgin ettiğini dile getirerek hafta sonu ortak bir basın açıklaması yapmıştı. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Eğitim İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Anadolu Eğitim Sen (AES) Çorum İl Temsilcisi Nihat Örs ve Özgür Eğitim Sen Başkanı Serdar Efe ve diğer sendika yöneticilerinin katıldığı toplantının ardından yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Vali Necmeddin Kılıç’ı da makamında ziyaret ederek uygulamaya tepkilerini dile getiren sendikalar son olarak ise Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret etmişti.

Sendikaların girişimleri sonrasında Türk Eğitim-Sen’i ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Büyük uygulamanın kaldırıldığını müjdeledi. Tüm sendikaların yöneticilerinin katıldığı ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Türk Eğitim-Sen Başkanı Selim Aydın, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve sendika temsilcileri ile yapmış olduğumuz müzakereler neticesinde, boş güne nöbet uygulaması sona ermiştir. Tüm eğitim camiasına hayırlı olsun” görüşüne yer verdi. (Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim