Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a Ticaret Borsası ziyaretinde Vali Yardımcısı Adem Saçan, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar eşlik etti.

Çorum’da 2006 yılından bu yana “Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı”ndan 54 projeye 12 milyon 786 bin TL. hibe desteği sağlandığını hatırlatan Ceylan, 2007 yılında ise şu ana kadar aynı programa 23 projenin başvurduğunu ve tamamının onaylandığını bildirdi.

Bu projelerin toplam bedelinin 24 milyonu bulduğunu belirten Milletvekili Ceylan, “Çelik silo, kapasite artırımı, paketleme ve çiftlik faaliyetleri gibi farklı alanları kapsayan bu projeler bittiğinde girişimcilerimize 12 milyon hibe desteği ödenecek. 2017 yılı sonunda ise 77 proje karşılığında 25 milyon hibe desteği alınması hedefleniyor.” diye konuştu.

Tarımsal destekler kapsamında 2002 yılından bu yana Çorum’a 1 milyar 100 milyon TL. ödendiğini kaydeden Ceylan, 2016 yılı ödemelerinin tamamlanmasıyla bu rakamın 1 milyar 200 milyona ulaşacağını söyledi.

Makine ekipmanları desteğinde 4305 projeye 16 milyon 671 bin TL. hibe desteği ödendiğini bildiren Ceylan, 2016 yılında başlayan Genç Çiftçi Projesi kapsamında ise 211 çiftçimiz 6 milyon 330 bin lira karşılığında desteklenmiş olup, 2017 yılı başvuruları Cuma günü itibarıyla başlamıştır.” dedi.

Millî Tarım Projesi kapsamında Çorum’un düve üretim merkezleri içerisine alındığını anımsatan Ceylan, “2017 yılında 500 baş üzeri düve üretim istasyonu yüzde 50 hibe desteği ile kurulacaktır. Ayrıca Alaca ve Sungurlu ilçelerinde Organize Hayvancılık Bölgesi çalışmaları başlatılmıştır. Yine Millî Tarım Projesi kapsamında ilimiz mera hayvancılığı için desteklenecek iller arasındadır. Küçükbaş ve manda yetiştiriciliği de desteklenmekte, halk elinde ıslah projesinde küçükbaş hayvancılıkta 3 proje, manda yetiştiriciliğinde ise 1 proje desteklenmektedir. İl Özel İdaresi’nden yapılan desteklerle ilçelerde ayva ve bağ çilek bahçeleri kurulmakta, köylere 20 süt soğutma tankının dağıtımı da bu hafta bitmiştir.” şeklind e konuştu.

Pazar günü yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu ile Türkiye’nin daha aydınlık günlere ulaşacağını kaydeden Ceylan, “16 Nisan’dan sonra daha hızlı koşan, daha istikrarlı, daha ayakları yere basan ve projelerin daha hızlı hayata geçirildiği bir Türkiye olacak. Önümüz çok açık. Bundan Çorum’da üzerine düşen payı alacak.” ifadelerini kullandı.

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ise Çorum’a sağlana tarımsal destekler nedeniyle Milletvekili Ceylan’a teşekkür etti.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan son olarak, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz’ın hazırlattığı testi kebabının ağzını, et dövme demiriyle açtı ve katılımcılarla birlikte yemek yedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim