SSK, Bağ-Kur ve vergi borçlarını yapılandıran ancak taksitlerini zamanında ödeyemeyen vatandaşlar için bir şans daha bulunuyor. Yapılandırmanın devam etmesi için ödemelerin 28 Şubat'a kadar yapılması gerekiyor.

Konu hakkında hatırlatmada bulunan ÇESOB Başkanı Recep Gür, yapılandırma borçlarını ödeyemeyen esnaf ve sanatkârlar için uyarılarda bulundu. Gür, yaptığı yazılı açıklamada, 7143 sayılı yasa kapsamında yapılandırılan borçların 28 Şubat'a kadar ödenmesi gerektiği belirtti.

Başkan Gür, şunları kaydetti: "7143 sayılı kanuna eklenen geçici madde ile yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28 Aralık 2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken taksitlerini süresinde ödeyemeyerek kanundan faydalanma haklarını kaybeden borçlular, ihlale neden olan taksitlerini 28 Şubat tarihine kadar ödemeleri halinde kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edeceklerdir. Birikmiş borçların tasfiyesi ve geleceğe daha güvenli bir şekilde bakılabilmesi için bu imkânlardan mutlaka yararlanılması gerekmektedir. Borçlular, ödemelerini vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile anlaşmalı banka şubeleri, vergi daireleri vezneleri ve PTT iş yerlerine yapabileceklerdir.

Ödemelerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar yapanlar, kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmaya devam edecek. Buna göre, işverenlerimiz borcu yoktur belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden faydalanabilecekler.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim