Halk arasında Bonus Hoca olarak tanınan Süleyman Beledioğlu tarafından verilen seminerde; özellikle tercih döneminde öğrencilerin mutlaka bir uzman desteği almalarının çok faydalı olacağını belirten Bonus Hoca( Süleyman Beledioğlu) öğrencilerin bu sayede hiç beklemedikleri bölümlere gidebileceklerini ifade etti. Bu yıl tercih döneminde yeni sistemden dolayı bir sıralama ve puan türü belirsizliği olacağı için uzman desteğinin şart olduğunu anlatan Süleyman Beledioğlu, bu konuda bireysel tercihlerin önemli olduğunu ancak sıralamanın iyi analiz edilerek en doğru tercihin yapılmasını tavsiye ettiğini dile getirdi.

Bonus Hoca, verimli ders çalışma konusunda ise; özellikle çok yapılan bir yanlışa vurgu yaptı. Müzikle ders çalışma konusunda öğrencilerin kendilerini kandırdığını çünkü gerçek sınavda öyle bir ortamda sınava giremeyeceğini anlatan Beledioğlu, öğrencilere bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelerini ve gerçek sınav ortamına yakın ortamlarda ders çalışmalarını tavsiye etti.

Bonus Hoca uzunca bir dönemin olduğunu ve çok çalışmak yerine verimli çalışmanın daha da başarıyı artıracağını vurguladı. Ayrıca birçok öğrencinin sınav sisteminin değişmesinden dolayı bir bocalama dönemi yaşadığını da anlatan Süleyman Beledioğlu, bunu çabuk atlatanların bir adım öne geçeceklerini belirtti. Ders çalışırken Matematik dersinin arasına bir sözel ders eklenmesinin artıracağını anlatan Beledioğlu, seminerin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim