Kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Aralık ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Dönem Başkanı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın başkanlığında Çorum’da yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, OKA tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya Ajansın mali destekleriyle uygulanan projeler vasıtasıyla KOBİ’lere destek verildiğini anımsatarak,  aynı şekilde, belediyelerin ve il özel idarelerinin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli projelerine Ajans tarafından mali ve teknik destekler sunulduğunu söyledi.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’ın yer aldığı OKA illerine 2017 yılında daha fazla yatırımcı gelmesi için etkin bir çalışma plânladıklarını vurgulayan Necmeddin Kılıç, toplantıda hazır bulunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ajans’ın 2017 yılı çalışma programının görüşüldüğü toplantıda gündemde bulunan çeşitli konulara ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda, uygulanmakta olan mali destek programları ile doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve güdümlü projelerin uygulama süreçleri gözden geçirildi.

OKA Aralık Ayı Toplantısı’nda ayrıca dört ilde bulunan Yatırım Destek Ofisleri’nin teşvik ve destek uygulamaları ile yatırım/tanıtım stratejileri, eylem plânları ve teşvikler konusunda yürüttükleri çalışmalar da masaya yatırıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim