Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bölgenin kalkınması ve gelişmesiyle ilgili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek taleplerini iletti.
Milletvekilleri Bakan Yılmaz’dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 08.04.2015 tarihinde gündeme getirdiği Kızılırmak-Yeşilırmak arasındaki bölgeye uygulanacak havza projesi ile ilgili “Orta Anadolu Özel Kalkınma Programı” hazırlanmasını istedi. Konuyla ilgili olarak milletvekillerinin önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ederek ayrıntılı bir görüşme yapacakları bildirildi.
Bilindiği üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’da (8 Nisan 2015) yaptığı bir konuşmada; “Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin bölgesel kalkınma ve sulama büyük havza projeleri var; GAP, DAP, KOP, DOKAP gibi. Bugün dikkatimi çeken bir husus ve çok güzel bir proje, zannediyorum Çorum, Yozgat, birkaç ilde, Sivas’ta da oda başkanlarımız dile getirdiler; Kızılırmak ve Yeşilırmak’ın da benzer bir havza olarak değerlendirilmesi. Doğrudur, Kalkınma Bakanımızla konuştuk, Kızılırmak ve Yeşilırmak arasındaki bölgenin de, Anadolu’nun kalbi olan o bölgede de ortak bir kalkınma projesinin devreye sokulması için çalışma yapma talimatı verdim. Buradaki illerimiz de aynen Dicle ve Fırat’ın, Seyhan ve Ceyhan’ın arasındaki bölgeler gibi inşallah Kızılırmak-Yeşilırmak hattında da bu çerçevede adımlar atılacak” demişti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim