Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara girişine yaptırılan 800 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi’ne taşınma başladı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da düzenlediği darbe girişiminde oğluyla birlikte şehit olan Çorumlu ünlü reklamcı Erol Olçok’un adının verildiği ve 200 milyon liranın üzerinde bir rakama malolan hastaneye bazı birimler taşındı.

Çorum- Ankara yolu üzerinde inşa edilen 800 yataklı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınma işlemlerinin başlaması nedeniyle bir toplantı düzenleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Selim Asaroğlu eksikler tamamlandıkça taşınma işlemlerinin hızla sürdürüleceğini dile getirdiler.

Yaklaşık 151 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan hastanede bin 294 araçlık otopark, 800 yatak, 176 poliklinik, 22’si suit olmak üzere 430 hasta odası, 30 ameliyathane, hastane bünyesinde çalışan personel için kreş gibi bölümlerin yeralacağını hatırlatan Dr. Ömer Sobacı, bölgenin en modern hastanesinin Çorumlulara hizmet vereceğini dile getirdi.

Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceğini dile getiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sobacı, Cildiye, Fizik Tedavi, Diyaliz, Dermatoloji ve Psikiyatri gibi bölümlerde hasta kabulüne başlandığını, bu birimlerin polikliniklerinin de hizmet vermeye başladığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 800 yataklı Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bugün itibariyle hizmet vermeye başladıklarını müjdeleyen eksiklikler için vatandaştan anlayış beklediklerini söyleyen Dr. Sobacı, önümüzdeki haftadan itibaren Üroloji, Nefroloji gibi bölümlerin de hizmete gireceğini, ameliyathanelerdeki testler gibi küçük aksaklıklar giderildikçe diğer birimlerin de hızlı şekilde taşınacağını açıkladı.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir de bölgenin en büyük, teknolojik bakımdan en modern hastanesinin Çorumlulara hayırlı olmasını dileyerek yeni hastanede fizik tedavi de yaklaşık 120, diyalizde 28, diğer polikliniklerde ise yaklaşık 100 hastaya şimdiden hizmet verdiklerini, önümüzdeki günlerde diğer bölümleri de hızla açarak hizmetlerin artırılacağını vurguladı.

Yeni hastanenin ilimiz ve bölgedeki hastanelerle karşılaştırıldığında her anlamda yüksek bir konfora sahip olduğunu dile getiren Zehir, sağlık hizmeti vermeleri nedeniyle hastaların hayatını riske atacak hiçbir detayı atlamadan taşınma işlemlerini en hızlı şekilde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Hastaneye gelen bazı hastalarda duydukları memnuniyeti Ömer Sobacı ve Sinan Zehir’e ilettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim