Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, 7 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Oda Seçimleri’nde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.
Mehmet Sayan adaylığını dün çok sayıda çiftçinin desteğini arkasına alarak düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
2011 yılında Çorum Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilmesinin ardından çalkantılı bir süreç geçirdiklerini hatırlatan Mehmet Sayan, “Odamız’ı 1 sene kayyumla yönetildikten sonra 3 yıl içerisinde Bölge’nin en güçlü Odaları arasına soktuk. Daima çiftçilerimizin sorunlarıyla birebir ilgilenip çözüm yolları ürettik. Değerli çiftçilerimizin layık görmesi hâlinde Çorum Ziraat Odası’nı Bölge’nin en iyi Odası yapmak için yeniden başkanlık için adayım.” diye konuştu.
Görevde bulunduğu süre boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler veren Sayan, tüm kamu kurumlarıyla istişare içerisinde çalışarak ilaç, gübre ve emtialarda çiftçilere büyük kolaylıklar sağladıklarını söyledi.
2011’den beri Oda’ya yaklaşık 3 milyon 546 bin TL. girdi sağladıklarını belirten Mehmet Sayan ayrıca Genel Merkez ve personel tazminatı olarak 500 bin lira borç ödediklerini dile getirdi.
Başkanlığı döneminde her çiftçiye eşit mesafede davranmayı ilke edindiğini vurgulayan Sayan şöyle devam etti:
“Gece gündüz çiftçilerimizin isteklerini dinledim. Makamımda oturarak çözüm bulmak yerine bizzat çiftçilerimizle sorunlu olduğu kurumlara giderek dertlerini paylaştım. 30 bin üyesi bulunan Ziraat Odamızdan bir çiftçi kardeşimizin bile ‘Başkan benim sorunumla ilgilenmedi’ diyeceğini sanmıyorum. Başkanlığım döneminde çoğunlukla Cumartesi ve Pazar günleri dâhil resmî tatillerde bile Odamızı açık tuttum. Çiftçi kredileri konusunda bankalar nezdinde Genel Müdürlükleriyle bizzat görüşmeler yaparak kredi faiz oranları ile Üretici Kart konularında çözümler bulduk. Dikkat ederseniz Çiftçi kredi faizleri ile çiftçi kartları faizsiz alımlarda taksit sayıları ve ödeme kolaylığı getirilmiştir. Odamız İlaç Mağazası görev süremde Zirai ilaçta hem ucuz hem kaliteli ürün satarak Ziraat Odası’nın kurulduğundan bu yana en verimli zamanını geçirmiştir. Ben de bir çiftçiyim. Çiftçilerimizin sorunlarını en iyi ben bilir, ben anlarım. Başkanlığım döneminde Odamızın hiçbir alanını ticarî faaliyet olarak değil hizmet olarak gördüm. Firmalarla bizzat kendim görüştüm pazarlık yaptım ucuza kaliteli aldım çiftçilerimize kaliteli ürün verdim. Çeşitli nedenlerle kapatılıp Odamıza bağlanan Ortaköy Ziraat Odasını hafta sonu dâhil açtırıp çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Yaklaşık 160 bin TL. borcu ve 0 bakiyesi bulunurken 4 ayda borcunun 30 bin lirasını ödeyip yaklaşık 50 bin TL. bakiye ile Alaca Ziraat Odası’na devrettik.”
Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, tekrar seçilmesi hâlinde Oda hizmet binasının Tarım İl Müdürlüğü ile Meteoroloji Müdürlüğü arasında yer alan yeni bir binaya taşınacağının müjdesini de verdi.
Mehmet Sayan konuyla ilgili olarak, “Çiftçilerimizi artık merdiven çıkıp inme zahmetinden kurtaracağız. Allah kısmet ederse yeni dönemde Millî Emlâk’tan cüzî bir rakamla kiralayacağımız yeni binamızla çiftçilerimize daha konforlu bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Çorum Ziraat Odası 2015 Yılı Genel Kurulu, 7 Şubat Cumartesi günü Afra Düğün Salonu’nda yapılacak. 220 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul’da mevcut başkan Mehmet Sayan’la Pankobirlik eski Başkanı Ahmet Pehlivan’ın yarışması bekleniyor. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim