İtfaiye erleriyle sohbet eden Başkan Yardımcısı Gül, Çorum'un bölgesindeki en gelişmiş itfaiye teşkilatına sahip olduğunu kaydetti. Zeki Gül, “İtfaiye teşkilatımız gerek teknik ekipman gerekse alanında uzman personel bakımından bölgenin en iyi teşkilatıdır. İtfaiyemiz bünyesinde bulunan kaza kırım birimimizin haricinde bir de dağcılık ekibimiz var. Ekiplerimiz bölgemizde bulunan büyük yangınlara ve doğal afetlere müdahale edebilecek beceri ve ekipmana sahip” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Gül, Çorum Gıda Toptancıları Sitesi'nde çıkan yangını hatırlatarak, bölgesindeki en uzun itfaiye aracı olan 42 metrelik mafsallı araçla havadan müdahale yapıldığını ve bu sayede yangının büyümeden en az zararla atlatıldığını belirtti. Gül, bugüne kadar yapmış oldukları başarılı çalışmalardan ötürü İtfaiye Müdürü İsmail Öğütverici ve itfaiye teşkilatını kutladı.
Öte yandan Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla, üzerlerinde itfaiye iletişim numarası “110” yazılı magnet ve el broşürleri hazırladı. Hazırlanan materyaller itfaiye personeli tarafından vatandaşlara dağıtılıyor. Bu uygulamanın halktan büyük ilgi gördüğünü söyleyen İtfaiye Müdürü Öğütverici, “Yangın esnasında insanlar panik içerisinde oldukları için itfaiye iletişim numarasını unutabiliyorlar. Bu sebeple itfaiye irtibat numarası olan "ALO 110"un vatandaşların belleklerinde yer etmesi adına böyle bir uygulamayı başlattık” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim