Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı, 'Damızlık Ana Arı Üretim İzin' Belgesini Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı'dan aldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, damızlık ana arı üretimi için gerekli koşulları sağlamak amacıyla uzun süredir yoğun çalışmalar yürüten Arı Yetiştiricileri Birliği’nin çalışmalarının sonucunda bu belgeyi almaya hak kazandığını anlattı. 'Damızlık Ana Arı Üretim İzin Belgesi ile Çorum'da üretilen Anadolu Arısı'nın İç Anadolu ve bölge illerin damızlık ana arı ihtiyacını karşılayacağını belirten Sarı, Çorum' da arıcılığın gelişmesini hızlandıracak olan bu çalışmalarından dolayı Arı Yetiştiricileri Birliğimize teşekkür etti.

Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı' da, Türkiye' de 80 Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Çorum'un Anadolu Arısı Damızlık Üretim Belgesi alan ilk ve tek birlik olduğunu dile getirdi. Çorum'un Anadolu Arısı'nın gen merkezi konumunda olduğunu kaydeden Saygı; "Dünyada bilinen belli başlı 4 bal arısı ırkı bulunmakta. Bunlardan Anadolu Arısı bizim coğrafyamızda yoğun olarak bulunmaktadır. Çorum aynı zamanda Anadolu Arısı' nın gen merkezi konumundadır. Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak bu arının izolasyonu yapılmış ıslah çalışmaları tamamlanmış olup Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nce birliğimize Damızlık Ana Arı Üretim İzin Belgesi düzenlenmiştir. Bu belge ile ülkemizde bulunan 80 adet Arı Yetiştiricileri Birliği içinde Anadolu Arısı Damızlık Belgesi almış tek birlik olmanın haklı gurunu yaşamaktayız." Dedi (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim