22-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ÇESOB Derviş Günday Konferans Salonu’nda 3 gün süren eğitim seminerine Çorum başta olmak üzere Tokat, Yozgat ve Amasya’dan çok sayıda oto tamirci esnafı katıldı.

Ustalara oto parça sanayinde gelinen ileri teknoloji konularında teknik bilgilerin verildiği eğitim semineri sonunda ise Anitta Otel’de sertifika töreni ve gala gecesi düzenlendi.

Sertifika törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Oto Tamircileri Odası Başkanı Necmeddin Uzun, kurum müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Başbuğ Oto Yedek Parça A.Ş. Satın Alma Müdürü Serhat Aslan, verilen eğitimin ardından 19 kişiye sertifika verileceğini, ayrıca 9 kişinin de Oto Tamircileri Odası ve Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma neticesinde ustalık belgesi almaya hak kazandığını ifade etti. Türkiye’nin otomotiv sektörü bakımından her yıl daha da yukarıya yükselen bir ülke olduğunu anlatan Aslan, doğru ürün satışı ve bilgisi konusunda sektörde ulaşmadık yer bırakmayacaklarını kaydetti.

Oto Tamircileri Odası Başkanı Necmeddin Uzun da konuşmasında Türkiye için buna benzer çalışmaların büyük önemi bulunduğunu dile getirdi. Eğitimde emeği geçenlere teşekkür eden Uzun, verilen eğitimin esnafın ufkunu açtığını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuşmasında eğitim çalışmalarının Türkiye’nin ilerlemesinde katkıda bulunduğunu anlattı. İnsanların yaptığı işin kendisi ve çevresi için ne kadar önemli olduğunun farkına varamayabildiğini söyleyen Başkan Külcü, tamamlanan bir programın ileride pratik neticeleri ortaya çıkmaya başladığında öneminin görülmeye başlanacağını anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimi tamamlayanlara sertifikaları verilirken, programda ayrıca ustalık belgesi almaya hak kazananlara da protokol üyeleri tarafından ustalık belgeleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim