Boğazkale ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Boğazkale Ortaokulu ve Boğazkale İmam Hatip Ortaokulu tarafından 2. kez TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.
Boğazkale Ortaokulu ve Boğazkale İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Garnizon Komutanı Yakup Akmeşe, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Aşık, İlçe Müftüsü Yüksel Çelik, Yazı İşleri Müdürü Refet Mutlu, Boğazkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahri Aslışen, Boğazkale'deki okul ve kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Boğazkale Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti. Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesi, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Garnizon Komutanı Yakup Akmeşe, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Aşık ve Şube Müdürü Bahri Aslışen tarafından kesildi.
6 aylık bir çalışmanın sonucunda 13 öğretmenin danışmanlığında 83 öğrenci tarafından hazırlanan 55 projenin katılımcıların beğenisine sunulduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, sergilenen birbirinden ilginç projeler dikkat çekti.
Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, "Bilim fuarlarının genç bireylerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade etti. Öğrencilerimizin, öğretmenleri ışığında hayal gücünü zenginleştiren, yaşadıkları dünyaya bir fayda sağlamayı amaçlayan eğitim öğretime çok yönlü katkısı olduğunu düşündüğümüz bu etkinlik ve ortaya konulan değerli çalışmalardır. Bu çalışmaları sadece bir görev olarak görmeyip özveri ile çalışan okul müdürümüze ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, bu başarılı çalışmaların daha da artarak devam etmesini diliyorum" dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim