Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü kutlanan Dünya Böbrek günü dolayısıyla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek hastalıklarına yönelik sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.
Hastane bünyesinde kronik böbrek hastalığına yönelik tüm tetkik ve tedavi yöntemlerinin uygulanabildiğini vurgulayan Sinan Zehir, “Hastanemizde 2 Nefroloji uzmanı, 1 diyaliz sertifikalı dâhiliye uzmanı, 11 sertifikalı diyaliz hemşiresi ve 24 adet hemodiyaliz makinesi ile gerek acil hastalar gerekse il dışından gelen misafir diyaliz hastalarına dünya standartlarında kesintisiz hizmet verilmektedir.” dedi.
Hastane Yöneticisi Zehir konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:
“Hastanemizde kronik böbrek hastalığına yönelik tüm tetkik ve tedaviler, son teknolojik cihazlarla ve uzman personelle yapılmaktadır. Nefroloji Kliniğimizce organ nakli ile de ilgili gerekli çalışmalar yapılmakta ve böbrek hastaları bu konuda bilgilendirilmektedir. Hastanemiz ile Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapılan afiliasyon sonrası her alanda olduğu gibi böbrek hastalıklarında da ciddi ilerlemeler kaydedilmiş ve birçok hastanın il dışına sevkinin önüne geçilmiştir. Bu hizmetleri hastanemize ve şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Editör: TE Bilisim