BMC sahibi Ethem Sancak’ın Çorum ziyaretinde gündeme getirdiği savunma sanayii alanındaki işbirliği önerisi sonrası Çorum ekibi İzmir’de kurulu BMC fabrikasına giderek incelemelerde bulunmuştu. Daha sonra ise BMC fabrikasından Çorum’a gelen üst düzey yöneticiler de işadamlarıyla biraraya gelmişti.

BMC Satın Alma ve Lojistik Direktörü İrfan Konur ile birlikte BMC Satın Alma Müdürü Fevzi Savrun, BMC Trim Motor Elektronikten Sorumlu Satın Alma Ekip Lideri Anıl Kına ve BMC Mekanikten Sorumlu Satın Alma Ekip Lideri Mehmet Güleç’ten oluşan heyet Vali Necmeddin Kılıç’ı ziyaret ettikten sonra TSO Toplantı Salonu’nda savunma sanayisi konusunda sanayici ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıya katıldı.

Heyet üyeleri toplantıda BMC grubunun tanıtımı ve satın alma süreçlerini anlatarak beklentilerini dile getirdiler. Toplantının ardından öğleden sonra ilimizdeki makine sanayicileriyle ikili görüşmeler yapan BMC heyeti Çorum’daki bazı fabrikalara giderek yerinde incelemelerde de bulundu.

BMC heyeti Çorum’da Duduoğlu Döküm, YETSAN, Çağıl Makine, Era Makine, Armor Isı, Alapros, Kızılırmak Holding, Teknik Çelik, Taç Makine, Alapala Makine ve Yağmaksan Makine tesislerini yerinde incelediler. BMC heyeti iki gün süren incelemelerinin ardından Çorum Müzesi ve Hattuşa’yı da gezerek ilimizden ayrıldı.

İncelemenin ardından yapılan değerlendirme sonucunda BMC firmasının Çorum'dan 2-3 sanayi kuruluşu ile anlaştığı, bir firma ile de ortak proje geliştirme kararının öne çıktığı öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim