BMC’nin daha önce Çorum’a gelen teknik heyetinin otomotiv grubu olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, BMC Genel Müdürü Osman Dur ile yaptığı görüşme sonucunda BMC Motor Güç Grubu’nun Çorum’da üniversite ve sanayicilerle buluşturulma kararını aldıklarını açıkladı.

“ÜNİVERSİTE VE SANAYİCİLERE AÇIK ÇEK”

BMC Motor Güç Grubu’nun Hitit Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası nezaretinde makine sektörünün temsilcileri ile iki ayrı görüşme yapacağı bilgisini veren Karadağ, “BMC’nin en önemli grubu olan Motor Güç Grubu, Çorum’a gelerek üniversitemizin rektör ve akademisyenleri ile çalıştay düzenleyecek. Makine sanayisi hususunda uzman akademisyenlerimizle başta motor üretimi olmak üzere dişli ve diğer malzemelerin tedariki konusunda Ar-Ge desteği sağlanacak. Eğitim ve finans katkısı verilecek. Motor üretimine ilişkin ne varsa üretilmesi hedefi ortaya konacak” dedi.

REKTÖR VE TSO BAŞKANI İLE İRTİBAT

BMC Motor Güç Grubu’nun üniversiteden sonra TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal öncülüğünde sanayicilerle bir araya geleceğini belirten Karadağ, “BMC Genel Müdürü Osman Dur Bey, BMC Tedarikçi Geliştirme Grubu Direktörü Osman Gürsel Arslan Bey ile hem TSO Başkanımızı hem de Rektörümüzü görüştürerek irtibatlandırdı” diye konuştu.

MOTOR ÜRETİMİ GÜNDEMDE

BMC Genel Müdürü Osman Dur ile geçmişe dayalı bir dostluklarının da bulunduğunu vurgulayan Karadağ, “BMC’nin Genel Müdürü Osman Bey, Çorum’a bir jest yaptı. Gerek üniversite gerekse Çorum iş alemine hem teknik hem eğitim hem de kaynak desteği sağlanacak. Motor ve yan ürünlerinin tedariki hususunda bir çalıştay yapılacak. Sayın Genel Müdürümüz de Çorum’a gelecek. Çorum için önemli ve olumlu gelişmeler yaşanacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim