AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur ve çok sayıda gencin katıldığı toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Çanakkale Destanı” konulu slayt gösterimi ile başlayan Danışma Meclisi Toplantısı’nın açış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, gençlik olarak çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ise kendisinin de geçmiş dönemde Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını anımsatarak, “O dönem ki hazzı şuan Merkez İlçe Başkanıyım, burada alamıyorum” dedi.

Akar’ın ardından kürsüye çıkan Milletvekili Ceylan, gençlere büyük görevler düştüğünü kaydetti. AK Parti davasının millete hizmet etmek olduğunu belirten Ceylan, gençlerin de bu noktada üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasının devamında Afrin operasyonunu değerlendiren Ceylan, “Biz Afrin’e işgal etmek için girmedik. O toprakları teröristlerden temizleyip gerçek sahiplerine vermek için girdik” dedi.

TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu da konuşmasına şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Türkiye'nin AK Parti'ye, AK Parti'nin de geçmişle gelecek arasında köprü kuran hizmetlerine, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçtiklerini belirten Uslu, “Afrin'de de bölücü terör örgütünden ve destekçilerinden her bir şehidimizin hesabını muhakkak soracağız, soruyoruz. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmadı kalmayacak. 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimizle bir kez daha gurur duyduk. Gençlerimizin o tankların altına gidişi rastgele bir olay değil.

Bizim arzumuz bu ülke gençliğini elinde molotofla, silahla değil kalemle, bilgisayarla yetişen bir genç olmalıdır. Hangi fikri savunursa savunsun, okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, zihninizi birilerine asla kiraya vermemelisiniz.

İyiye, güzele dair ne varsa savunan, daima aklın yanında olan bir neslin ülkemize kazandırılması için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Son konuşmacı İl Başkanı Mehmet Karadağ ise 16 Nisan referandumunda seçilme yaşının 18 indirildiğini belirterek, “Türk gençliği her şeyi hak ediyor. Bu yapılan düzenlemeler gençliğine güvenen liderimizin gençliğine hediyesidir” dedi.

15 Temmuz’da Ak Gençlik’in devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve ezanına sahip çıkan canını feda etmeye hazır bir gençlik olduğunu gösterdiğini kaydeden Karadağ, “Abdullah Tayyip Olçok ve Mustafa Avcu kardeşimiz 15 Temmuz’da hainlerin kurşunu sonucu Ülkemiz ve milletimiz için şehit düştü.

Gerek askerimizin gerekse vatandaşlarımızın yanında yer alarak aydınlık yarınlarımıza doğru omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz. Sizler, 2023’ün, 2051’in ve 2071’in gençlerisiniz. Rabbim yürüdüğümüz bu kutlu yolda liderimizin ve milletimizin yardımcısı olsun” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim