Anne Hatice Uncu konuk olduğu programda kendisini dolandıranlara seslenerek; “Çıkın karşıma derdiniz neyse açık açık söyleyin” diye konuştu.

ÇORUM HABER’in 14 Kasım 2018 günü “Doğubayazıt’tan gelen gelin altınlarla kaçtı” başlığı ile verilen haberi yapan Muhabirimiz Yusuf Çınar ile temasa geçen TV 8 program ekibi aileyi “Gerçeğin peşinde” programına konuk etmek istediklerini söyledi.

Muhabirimiz Yusuf Çınar konuyu aileye iletti ve Uncu ailesi de “Bizim canımız yandı başkalarının ki yanmasın” diyerek teklifi kabul edip programa konuk oldu.

Anne Uncu canlı yayında başından geçenleri bir bir Serap Paköz’e anlattı. Anne Uncu “Olay, geçen ay meydana geldi. oğlumuzu evlendirmek için harekete geçtik, aracıların devreye girmesiyle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine gittik. Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi öksüz büyüdü' denilerek, N.Ö. gösterildi. Genç kızın ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim Ö.'ye 15 bin lira, ayrıca aracılara da 10 bin lira para ödendikten sonra gelin adayı N.Ö., bir yakını ile birlikte Çorum'a getirdik. Bugüne kadar da süt parası, altınlar falan derken de 60 bin lira masraf yaptık. Düğün için 14 Ekim 2018 tarihi belirlenip davetiyeleri bastırdık. Düğün salonu rezervasyonu bile yaptırdık, Hazırlıklar yapılırken, gelin N.Ö., “Canım lahmacun çekiyor” diyerek oğlum Gökhan ile çarşıya gitti. Gittikleri lokantada “Lavaboya gidiyorum, birazdan dönerim” diyerek masadan kalkıp gitmiş giderken de takılarda gitti” diyerek başlarından geçeni anlattı.

Programa mağdur edilen çok sayıda kişide canlı telefon bağlantısı kurulurken, program sunucusu Serap Paköz, ailelere seslenerek bu tip insanlara kanmamalarını istedi. Paköz, güvenlik güçlerine bu kişileri yakalatacaklarını söyledi.

(Yusuf ÇINAR)

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim