Çiftçi konuşmasında, “Sağlık Bakanlığı tarafından Sözleşmeli Sağlık Personeli Yerleştirme ile Sözlü Sınav Usul ve Esasları yayınlanmıştır. Genel Sağlık İş olarak sözde ‘usul ve esaslar’ diye belirtilen bu aldatmacayı yargıya taşıyoruz. Devletin işleyişinde hak ve adaletin tek kriter olması, hizmetlerin yürütülmesinde liyakat ve yeterlilik temel alınmasını gerekirken, siyasi iktidar adam kayırmacı, bizden olsuncu anlayışı esas almaktadır. Genel Sağlık-İş olarak iktidara yakın olanın değil, çalışkan ve liyakatli olanın hak ettiği yerlere gelmesi gerektiğini savunduk.

Dedik ki objektif, denetlenebilir, hesap verilebilir olun, hukukun üstünlüğünün yerine bir şey koymaya çalışmayın, hak ve hukuktan başka yol yoktur, aramayın, usulsüz ve hukuksuz iş yapmayın, özveri ile çalışan binlerce sağlık emekçisini ayırmayın, ayrıştırmayın, küstürmeyin.

Ama görülmektedir ki, bu durum halen devam ediyor ve Genel Sağlık-İş’e yine yargı yolu, yine mahkeme koridorları görünüyor.

Kimse bıkıp, umutsuzluğa kapılıp mücadelemizden vazgeçeceğimizi beklemesin. Yolumuz Atatürk’ün yoludur. Yolumuz çağdaş Türkiye yoludur.

Hukuksuzluğun ve adam kayırmacılığın önüne kendimizi siper ediyor ve tüm emekçiler adına ‘sözlü sınav’ aldatmacasının tamamını yargıya taşıyoruz. Aklımızla dalga geçilmesini kınıyoruz. Hangi yöntemle kimlerin nerelere getirilmek istendiğini biliyoruz. İnanıyoruz ki yargı size yine dur diyecek, hukuksuzluğa hayır diyecek ve biz sizin takipçiniz olacağız” ifadelerine yer verdi. (Haber merkezi)

Editör: TE Bilisim