Temel Karamollaoğlu, Çorum’da katıldığı genel kurulda eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık, İranlı işadamı Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Temel Karamollaoğlu, bu davada Türkiye’nin mahkum edilmek istendiğini söyleyerek bu süreçte her zaman olduğu gibi devletin yanında olduklarını ancak yanlışları söylemeyi de sürdüreceklerini açıkladı.

Bugün iktidarda bulunan AK Parti’nin içinden çok sayıda kişinin daha önce partilerinde olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Bugünkü iktidar bundan 15-16 sene önce bizim arkadaşlarımızdı. Biz geçmişte bizden ayrıldıkları zaman söyledikleri şarkılar gibi sadece yağmurun altında ıslanmadık. Beraber yol aldık, büyük fedakarlıklarda bulunduk. Ancak bizden koptuktan sonra rotayı şaşırdı arkadaşlarımız. Pusula ya bozuk. Ya pusulayı manyetik bir alanın içerisinde kullanmaya kalkarsanız kuzeyle güneyi şaşırırsınız” diye konuştu.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında bir ihtilaf olduğunu hatırlatarak yaşanan davaya değinen ve iktidarın ABD ile Avrupa Birliği politikalarını eleştiren Temel Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“ÇARK ETMEDİK”

“Zerrab Davası' diye bir dava çıktı. Neymiş? Türkiye, İran'da Amerika ambargosuna rağmen bir takım alışverişlerde bulunmuş, ödemeleri de el altından yapılmış, bundan dolayı da Türkiye'yi mahkum etmek istiyorlar. Biz bu davanın adı Amerika Türkiye’ye karşı diye vasıflandırılmamasına rağmen bunun böyle olduğunu gördüğümüz için biz bu davada Amerika’nın yanında yer almayız dedik.

Bazıları bize dedi ki, 'Bugünkü hükümetin hatalarını görüyorsunuz. Ne oldu? Çark mı ettiniz' dedi. Hayır biz çark etmedik. Biz her zaman ülkemizin yanında oluruz. Bunun için söyledik. Ancak bu, 'Türkiye'de yapılan yanlışların üzerini örtülsün, Türkiye'de yapılan hatalardan, yolsuzluklardan dolayı kimseden hesap sorulmasın’ manasına gelmez. İfadelerimiz açık, çok kesin ve nettir. Bugünkü iktidar bundan 15-16 sene önce bizim arkadaşlarımızdı. Biz geçmişte bizden ayrıldıkları zaman söyledikleri şarkılar gibi sadece yağmurun altında ıslanmadık. Beraber yol aldık, büyük fedakarlıklarda bulunduk. Ancak bizden koptuktan sonra rotayı şaşırdı arkadaşlarımız. Pusula ya bozuk. Ya pusulayı manyetik bir alanın içerisinde kullanmaya kalkarsanız kuzeyle güneyi şaşırırsınız. Bu arkadaşlarımız pusulayı yanlış yere koydular. Avrupa'yı, ABD'yi kendilerine hedef seçtiler, örnek seçtiler. Avrupa Birliği'ne üye olmayı bir medeniyet tercihi olarak gördüler, şimdi de, 'Bu ne biçim iş yav. Ensemizde boza mı pişireceksiniz?’ diyorlar. Yahu onlar demedi, sen gittin, 'Ben bu yola gireceğim' dedin. Şimdi niye bağırıyorsun?”

Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan SP Lideri Karamollaoğlu, “Türkiye’nin en ciddi problemlerinden biri terördür. Bugün arkadaşlar çetele tutuyor. Terörle böyle mücadele ederseniz terörü önleyemezsiniz. Teröristle elbette silah kullandığı için silahla mücadele edeceksin. Ama teröre maruz kalan bölgedeki halkın bütün derdiyle dertleneceksin. Ekonomik problemini çözecek, sosyal hayatını düzene sokmasına fırsat vereceksin. Taleplerini dinleyip, anlayıp çözüm üreteceksin. En önemlisi de psikolojik anlayışı değiştireceksin. Siz sadece çetere tutarsanız terörün sonu gelmez. Çünkü o terörü besleyenler, kendilerine hizmet edeceklerini bulamazlarsa Güney Afrika’dan, Güney Amerika’dan adam getirirler. Bunlar vahşi” diyerek sözlerini tamamladı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim