Konu ile ilgili olarak OKE tarafından yapılan yazılı açıklamada, yenilebilir enerji kapsamında Çorum Mecitözü ve Afyonkarahisar Çay’daki BES’lerin enerji üretimlerini sürdürüyor. Samsun Çarşamba BES’de ise yakında deneme üretimine geçilecek.

Bu santrallerin kurulduğu iller ve çevresindekilerdeki çiftçiler düşünüldüğünde toplamda, yaklaşık 5O bin çiftçiye doğrudan ek gelir imkânı sağlanarak, ciddi bir kırsal kalkınma hamlesi gerçekleştirilecek. Satın alınan ve alınacak olan tarım-orman ürünü atıkları ile bölgelere yaklaşık 250 Milyon TL doğrudan gelir desteği sağlanıyor olunacak. Açıklamada, ülkemizin enerji açığının kapatılmasında yerli, yenilenebilir ve temiz enerji üretimi için model projeler ortaya konulduğu belirtilerek, temiz enerji ile yıllık 413 bin MWh elektrik üretilerek yaklaşık 200 bin hanenin elektrik tüketimi karşılanacak. (İHA)

i gani rahmet eylesin. Hayatı boyunca milli görüş davasına çok önemli hizmetleri olmuş, adil düzenin teorisyenliğini yapmış, yıllar boyunca hiçbir ayrım gözetmeksizin Çorum’a hizmet etmiş bir büyüğümüzdü” dedi.

Milletvekilleri Kavuncu, Ceylan ve eski milletvekili Murat Yıldırım da birer konuşma yaparak Ersoy’un örnek kişiliğine dikkat çektiler. Yapılan konuşmalarda, “Çorum’un bir değerini kaybettiği” ifadesi kullanıldı.

Konuşmaların ardından Ersoy’un cenazesi defnedilmek üzere Hıdırlık Mezarlığı’na uğurlandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim