İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın bir toplantıya katılıyor olması nedeniyle İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili Ali Sami Odabaş’ın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nde Çorum’daki bisiklet ve yürüyüş yollarıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.
Rapor hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci, ülkemizde olduğu gibi Çorum’da da bisiklet kullanımı ve bisiklet yollarının yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.
Çorum merkez ve ilçelerde vatandaşların kullanımına sunulan çok sayıda yürüyüş yolları ve sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri parklar bulunduğunu belirten Cevizci,
“En basit spor yürümedir. Yürümenin çok faydaları var, üstelik koşuda olduğu gibi sakatlanma riski de yok. Yürümek her yaştan insanın yapabileceği bir spor faaliyetidir” dedi.
Yürüme ile birlikte en basit sporun bisikletle yapılanın olduğunu kaydeden Cevizci, “Bisiklet bir yandan insana spor yaptırırken, diğer yandan insan ve çevre sağlığına zarar vermez. Hava ve ses kirliliği meydana getirmez. Araçlardan çıkan gazlar küresel ısınmaya sebep olurken, bisikletin çevreye zararı olmaz. Bu nedenle ülkemizde ve Çorum’da bisiklet kullanımı ve yollarının yaygınlaştırılması gerekmektedir.
Bunun yanında parklarda bulunan spor aletleri sayesinde her yaştan insan spor yapabilme imkânına sahip olmaktadır” şeklinde konuştu. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim